Andrija Milošević priznao: Plata mi je bila 210 eura, a stan sam plaćao 200 eura, ne pitaj...
Foto: Tuzlanski.ba

Glumac je veću slavu stekao kada je dobio ulogu u 'Mješovitom braku', a za to vrijeme nije zapostavio i svoju karijeru u pozorištu

Andrija se prisjetio se kako je s 16 godina saznao kako Boro Stjepanović, koji je osnovao glumačku akademiju u Sarajevu, odlučio pokrenuti i glumačku akademiju na Cetinju, piše Večernji list.

- Nisam znao ni šta je gluma. Živio sam tada kod bake i strica, saznao sam što trebam za prijemni i tokom jedne noći sam naučio tri teksta. Išao sam do kraja i tu nije bilo priče. Mislio sam samo ako ne budem primljen neću se više nikada pojaviti na prijemnom - rekao je.

Glumac je veću slavu stekao kada je dobio ulogu u 'Mješovitom braku', a za to vrijeme nije zapostavio i svoju karijeru u pozorištu.

- Dok ja radim na televiziji, paralelno sam radio turneje, igrao predstave, igrao sam skoro trideset predstava mjesečno. Putovao sam za Crnu Goru vozom. Ovdje u Beogradu odigram predstavu, odem na voz u 22 h, stignem ujutru u Podgoricu. Živio sam u vozu godinu dana - rekao je Andrija.

Prisjetio se i teške finansijske situacije u kojoj se nalazio u studentskim danima.

- Plata mi je bila 210 eura, a stan sam plaćao 200 eura. Ne pitaj me kako sam živio od 10 eura - rekao je.