Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

SFF: U otvorenom kinu ‘Safet Zajko’ prikazan bh. film ‘Sin’

Preuzmite sliku

Pred više od pet stotina gledalaca u ljetnom kinu Centra “Safet Zajko” sinoć je prikazan fim “Sin” bh. rediteljice Ines Tanović čijom projekcijom je ozvaničen početak ovogodišnjeg programa Sarajevo Film Festivala u općini Novi Grad Sarajevo.

Publiku su prije projekcije pozdravili direktor SFF-a Mirsad Purivatra, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semif Efendić i članovi ekipe filma producent Alen Babić, glumica Jasna Ornela Bery i redateljica Ines Tanović.

Film “Sin” je drugi dugometražni igrani film rediteljice Tanović koji donosi priču o međusobnim odnosima četveročlane porodice u kojoj je jedan od dvojice sinova usvojen. Kroz priču se provlače porodični odnosi između majke, oca i sinova, čime Tanović poentira izazove roditeljstva i odrastanja u Sarajevu danas, prenosi Fena

Purivatra ističe da festival ove godine slavi 25. godina postojanja. Od festivala koji je počao sa samo nekoliko filmova, došao je do jednog od najvećih i najjačih u Evropi.

“To je razlog više da se možemo večeras radovati da smo ponovo ovdje u općini Novi Grad i zadovoljstvo mi je da se ova saradnja razvija iz godine u godinu i da večeras vidimo punu pozornicu koju smatram jednom od najljepših u gradu Sarajevu. Nedavno smo sa Gradom Sarajevo aplicirali za UNESCO-ov projekt “Sarajevo grad filma” i nadam se da će Sarajevo biti u potpunosti taj grad filma i da ćemo zajedno sa Općinom Novi Grad ubuduće razvijati i druge projekte”, kazao je Purivatra.

Načelnik Semir Efendić je rekao kako je sretan da se u Centru “Safet Zajko” već treću godinu organiziraju projekcije filmova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,