Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Severina na naslovnici knjige ‘U ime mafije’ slavnog Maxa Bunkera, tvorca Alan Forda

Preuzmite sliku

Detektiv Finzi odlazi u Sjedinjene Države, jer je njegova tajnica osvojila putovanje za dvoje u nagradnoj igri.

Po dolasku u New York svjedoči ubistvu te se vrlo brzo nađe upleten u aferu FBI-a i njujorške mafije. Mafijaški boss ga pošalje u potragu za svojim nećakom Charliejem, koji igra ključnu ulogu u prenosu vlasti sa stare generacije bossova na novu. Potraga ga nanese u Los Angeles, gdje upoznaje zanosnu blues pjevačicu Sharon

Sažetak je ovo krimi romana ‘U ime mafije’ Luciana Secchia, poznatijeg pod pseudonimom Max Bunker, strip scenarista, publicista i novinara, tvorca svjetski poznatih talijanskih stripova, od kojih je najpopularniji Alan Ford. Roman je danas ugledao svjetlo dana, a lice s naslovne strane utjelovljuje – Severina.

Tim povodom, Severina je danas, na svoj rođendan, na društvenim mrežama otkrila kako je do saradnje došlo:

– ”Čuj, hani, halo Bing, kako brat? Zvali su iz izdavačke kuće ‘Sandorf’ da bi oni i Max Bunker htjeli da budeš na naslovnici njegovog romana. To je krimić… i da odabereš manekene za detektiva i kriminalca…”

– ”Mene zvali?

Max Bunker?

Alan Ford?

??&€@$£¥€

Snimali smo za par dana… Moja ekipa s kojom snimam i novi album…

Detektiv sa šeširom je moj tonski snimatelj Domagoj Perišić, a kriminalac koji sjedi je kompozitor i producent Filip Miletić.

A kako su samo njih dvojica bili uzbuđeni… A ja san u žutoj vešti na naslovnoj stranici knjige Maxa Bunkera i pucan od ditinje sriće.

Hvala majko što me rodi.

Hvala izdavačkoj kući ‘Sandorf’.

Hvala Max Bunker, hvala Broj 1, hvala Vam što ste nam uljepšali djetinjstvo, ovo je za mene velika radost i čast… Jer Vaše ime je zlatnim slovima urezano u dnevnik mog djetinjstva.

Ovo mi je najljepši poklon za rođendan, poslije crteža mog sina.“ (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,