Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Severina: Kad mi nemaju šta reći, onda mi spominju taj nesretni snimak s broda

Preuzmite sliku

Hrvatska pjevačica Severina je komentarisala teme o kojima inače ne govori.

Osvrnula se na govor mržnje, seksualno nasilje i zlostavljanje, ali i politiku te i erotski snimak koji je prije nekoliko godina privukao ogromnu pažnju javnosti.

Severina je u ispovijesti za Nedjeljnik istakla kako podržava glumice Milenu Radulović, Danijelu Štajnfeld i Merimu Isaković. Naglasila je kako Radulović u početku vjerovatno nije bila svjesna koliku će lavinu pokrenuti.

-Milena sigurno nije bila svjesna, jer znam taj osjećaj srama. Nikad nisam tražila da moja intima izađe vani. To je bio veliki šok. Dala sam onda dva intervjua povodom toga i to je bilo to. Bilo je teško, ali preživjela sam. U rok službe ili, što bi u Splitu rekli, tempi pasati. Ali eto, bila je to zabava, nekima i dan-danas. Pa kad mi nemaju šta reći, onda mi spominju taj nesretni snimak s broda, rekla je pjevačica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

Dodaje kako su članovi njene porodice, a onda i prijatelji i kolege reagovali na poseban način:

-Moja Lepa Smoje me je tada nazvala i rekla: ‘Mala, koji su to punjetari (splitski izraz za neodrasle mladiće)? Kad je ona stvar imala veze s moralom? Ko je to izmislija?’. Peki me je tad nazvao da me nasmije i rekao: ‘Pa ne možeš snimat sve u jednom kadru. Trebala si raskadrirat'…’ Arsen Dedić je pak krenuo telefonski razgovor na način: ‘Kolegice, čujem da vam treba filmska muzika?’ Mater je bila najpreciznija, rekla je: ‘Ajde ćerce, jednom ćemo se tome smijat’. I smijemo se danas. Ali tada nisam šest mjeseci izašla iz kuće. Prvo je bilo žaljenje, a onda osuda da sam to sama uradila radi popularnosti. Čitala sam da su i Mileni to spočitavali. Ali, kruha i igara… Pod rubriku zabava i show, komentariše Severina.

Dodala je kako su ispovijesti zlostavljanih glumica veliko olakšanje za sve žene.

-U Hrvatskoj je to pokrenulo lavinu na fakultetima, posebno na Akademiji dramskih umjetnosti. Nešto što je zapravo grozno, ali je otvorilo javni prostor koji o tome govori. Eto i u tom slučaju se prelilo iz jedne zemlje u regiju. Jer princip je isti, sve su ostalo nijanse, rekao bi Đole. To je velika, velika stvar, kazala je Severina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,