Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Serija o hrvatskim vojnicima: U glumačkoj postavi naš Enis Bešlagić

U bivšoj tvornici glinice u Obrovcu ove sedmice je pala zadnja klapa dramske serije “Nestali”, koja kroz četiri epizode donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika odsječenih od ostatka svoje jedinice, a premijeru očekuje početkom iduće godine na HRT-u.

Goran Navojec, Bojan Navojec, Marko Cindić, Filip Križan, Tarik Filipović i Enis Bešlagić samo su dio velike glumačke postave koja je proteklih mjeseci u okolini Zadra radila na novoj seriji. Režirao ju je Kristijan Milić, a scenarij je napisao Joško Lokas.

  • “Scenarij je vrlo inspirativan, a lik kojeg glumim samo je jedan od šestorice likova koje treba posmatrati kao jedan u zanatskom i dramaturškom smislu. To kod snimanja filma nije uobičajeno i zato je snimanje ove serije veliki izazov”, rekao je Goran Navojec.

    “Za ovu ulogu spremao sam se od početka godine i mogu reći da je to bio poseban izazov te jedno lijepo glumačko i životno iskustvo. Tokom cijelog snimanja atmosfera na setu bila je odlična, a posebno bih istaknuo suradnju s redateljem koji je od svakog glumca uspio izvući ono najbolje“, rekao je mladi Filip Križan, koji tumači jednu od šest glavnih uloga.

  • Priča prati šestoricu vojnika koji nakon vojne operacije Oluja ostaju daleko od svojih saboraca. Pokušavajući pronaći put kući, prisjećaju se života koji su ostavili iza sebe, a jednim nepromišljenim potezom svoj povratak pretvaraju u nemoguću misiju. (Index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje