Utorak, 2. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sergej Trifunović: Odbio sam film o Srebrenici, prosto nisam želio da igram

Preuzmite sliku

“Ne interesuju me ispolitizovani filmovi. Ionako je dosta muka nama Srbima samima. Ne bih nikad igrao u filmu Angeline Jolie. U principu sam više uloga odbio nego što sam odigrao”, rekao je glumac Sergej Trifunović.

Od 1985. godine, kada je dobio prvu ulogu na velikom platnu u filmu Gorana Paskaljevića “Tuđa Amerika”, Sergeju Trifunoviću otvorila su se vrata u svijetu glume. Za 35 godina glumačke karijere odigrao je brojne uloge i svaku je iznio na poseban i dostojanstven način.

Međutim, bilo je i onih koje je odbio, bez razmišljanja. Trifunović za Nova.rs govori šta je sve morao da radi da bi uspješno obavio zadatak koji mu je povjeren. Čak i ako neki lik koji je dobio privatno nije simpatizovao, na kraju je ipak maestralno odradio. S druge strane, glumac ističe da je više uloga odbio nego što je odigrao.

  • “Svašta sam radio zbog uloga. Na primjer, vježbao sam pucanje, bacanje noževa, mačevanje, jahao sam konja… Čak su i pucali u mene. Radio sam sve što inače svi glumci rade za pripremu svojih projekata. Ništa mi ne pada teško, zaista”, rekao je Sergej i otkrio na šta nikada nije pristajao u poslu.

    “Nisam pristao da igram na jednom projektu u momentu kada je bilo osjetljivo, pošto je bilo poslije bombardovanja. Trebalo je u američkom filmu da igram Albanca, pa sam tog Albanca preimenovao u Srbina. Pored toga, odbio sam film o Srebrenici, prosto nisam želio da igram. Ne interesuju me ispolitizovani filmovi. Ionako je dosta muka Srbima samima. Ne bih nikad igrao u filmu Angeline Jolie. U principu sam više uloga odbio nego što sam odigrao”, kazao je Trifunović. (Foto: Zoran Lončarević)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,