Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Serena dizajnirala haljinu koja stoji svima

Preuzmite sliku

Pored toga što osvaja titule na teniskim terenima, Serena Williams nalazi vremena i da se posveti modi. Već nekoliko puta je govorila da će se ne nakon teniske karijere posvetiti dizajniranju, a već ima svoju modnu kolekciju.

Na Istagramu je sada predstavila haljinu napravljenu da pristaje svakoj ženi, a dizajnirala ju je sama.

Riječ je o crvenoj haljini do kolena, koja napred ima preklop, a da bi dokazala da je haljina zaista za svaku žena, Serena je snimila video u kojem različite žene poziraju u njenom modelu, prenosi NN.

 • “Niko na svijetu ne izgleda isto, svi smo različiti, imamo različite ličnosti i osobine. Koji je bolji način da pokažem haljinu, nego da je obuku žene različitih tipova tijela?”, kaže ona.

  Jedna od žena u videu kaže da je sjajno što je Williamsova “uzela nešto i od toga napravila haljinu prikladnu različitim veličinama tijela”, dok druga žena kaže da ova crvena haljina “čini da se sve žene osjećaju prihvaćeno”.

  Serena inače zagovara pozitivan stav prema tijelu i bori se protiv isključivanja i posramljivanja kada je riječ o izgledu.

  Haljina koju je dizajnirala dolazi u veličinama od XS do 3Xl, a košta 120 dolara.

  Teniserka je inače ranije studirala modni dizajn, a svoju kolekciju odjeće pod nazivom Serena je predstavila u maju 2018. Ranije je izjavila da je glavna crta njene kolekcije praktičnost, zbog čega dizajnira različite odjevne komade – od sportske odjeće, do blejzera, haljina… (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,