Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo glumac Mirko Babić, bio poznat po ulozi Dragojla u seriji “Selo gori, a baba se češlja”

Preuzmite sliku

Glumac Mirko Babić, koji je javnosti najpoznatiji po ulozi Dragojla u seriji “Selo gori, a baba se češlja”, preminuo je u 72. godini, javlja RTS.

Mirko Babić je bio prvak drame najstarijeg pozorišta u Srbiji, Knjaževsko-srpskog teatra. Gledali smo ga kao Šekspirovog Kralja Lira, Ivana Karamazova Dostojevskog, u Mihailovićevim “Tikvama” i kao Čedu u Nušićevoj “Ministarki”.

Šira javnost najviše ga pamti kao Dragojla u seriji “Selo gori, a baba se češlja”, a ostaće upamćena njegova čuvena replika “Mislim, nemoj da se ljutiš”.

Mirko Babić je rođen u Kragujevcu.

Sa diplomom beogradske Akademije za pozorište 1973. godine, umjesto prijestoničkih scena, izabrao onu sa koje su i prije njega u svijet teatra uplovili najveći jugoslovenski glumci.

“Svaki susret sa Mirkom je bio iskren, lijep, kratkotrajno-dugotrajan i pun emocija”, govorio je o Mirku njegov kolega, glumac Aljoša Vučković.

Nosilac je brojnih priznanja za svoj rad, među kojima je i statueta “Joakim Vujić”, koju Knjaževsko srpski teatar dodeljuje za izuzetan doprinos pozorišnoj umetnosti.

Takođe, nosilac je priznanja “Zaslužni građanin grada Kragujevca”, najvećem priznanju koje može dobiti jedan Kragujevčanin.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,