Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Seksualno zlostavljao maloljetne djevojke: Pjevač R. Kelly osuđen je na 30 godina zatvora

Preuzmite sliku

Pjevač se gotovo dvije decenije suočavao s optužbama žrtava, no sve ih je konstantno demantovao. Slučajevi su shvaćeni puno ‘ozbiljnije’ nakon što su žrtve o tome progovorile u intervjuima na televiziji

Američki muzičar R. Kelly (55) proglašen je krivim za seriju seksualnih prijestupa, među kojima višegodišnje vođenje ‘sistema’ seksualnog iskorištavanja mladih žena i djece, piše BBC.

Pjevač se gotovo dvije decenije suočavao s optužbama žrtava, no sve ih je konstantno demantovao. Slučajevi su shvaćeni puno ‘ozbiljnije’ nakon što su žrtve o tome progovorile u intervjuima na televiziji.

Iza rešetaka za sada je proveo tri godine, a čeka ga još 30 godina nakon odluke suda, prenosi 24sata.hr.

 • Devet žena i dva muškarca zauzela su se kako bi opisali seksualno poniženje i nasilje koje im je pjevač nanio.

  R. Kelly je optužen za iskorištavanje slave i bogatstva kako bi namamio žrtve. Obećavao im je pomoć u njihovoj muzičkoj karijeri.

  Nekoliko žrtava svjedočilo je da su bili maloljetni kada ih je seksualno zlostavljao.

  Američki muzičar jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prijestupe u okviru pokreta  #MeToo.

  Nekoliko svjedokinja reklo je da je uveo strahovladu ako žrtve nisu ispunjavale svaku njegovu želju, seksualnu ili neku drugu.

  Jedna svjedokinja koja ga je željela intervjuisati za radijsku stanicu rekla je da ju je zaključao na dva dana, bez hrane i vode, a potom je napao.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje