Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Seka i Severina u borbi za ulogu u filmu “Milioner u tijelu siromaha”

Popularne pjevačice Seka Aleksić i Severina bore se za ulogu u filmu “Milioner u tijelu siromaha”. Srbijanka je prva dobila ponudu, a ukoliko je odbije, glavna ženska uloga pripast će njenoj kolegici iz Hrvatske.

Seka se, podsjetimo, pojavila u trećem nastavku serijala “Mi nismo anđeli“, dok je Severina glumački debi imala 2005. u filmu “Duhovi Sarajeva“, a kasnije se okušala i u pozorištu, prenosi Telegraf.

Enver Puška, scenarista ovog filma koji će se snimati u Beogradu, Sarajevu i Dalmaciji, kazao je da je imao priliku da upozna Seku, te da mu se veoma dopala jer je veliki borac.

– Severinu znam dugi niz godina. Veoma je cijenim, i kao čovjeka i kao glumicu. Smatram da bi i ona mogla da iznese na pravi način ulogu Pepine, koja je ponuđena Seki – kazao je Puška.

Aleksić je dobila scenario koji joj se, kako kaže, odmah svidio.

– Od početka već djeluje zanimljivo – kazala je Seka.

Film, inače, govori o estradnoj sceni bivše Jugoslavije. Riječ je o komediji, odnosno, kako kaže Puška, parodiji na ta vremena. On navodi i da je u pregovorima sa Aleksandrom Milićem Milijem, koji bi trebalo da piše muziku za film.

Već je poznato da će u ovom ostvarenju glumiti Sergej Trifunović i Tarik Filipović.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,