Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Seka Sablić otkrila tajnu o intimnim kadrovima iz “Maratonaca”

Preuzmite sliku

Intimne scene su najteži deo glumačkog posla.

Nije lako na velikom ekranu uvjerljivo dočarati ono što se čuva u četiri zida, a upravo jedna takva scena iz filma “Maratonci trče počasni krug” iz 1982. postala je legendarna. Kadrovi u kojima Kristna (Seka Sablić) i Đenka (Bora Todorović) vode ljubav pored jezera na neki način su obiljeležili domaću kinematografiju.

 • ,,Nije mi bilo neprijatno da sa Borom snimim tu scenu seksa, naprotiv, uradili smo je sa lakoćom! U to vrijeme mnoge moje kolege uveliko su snimale erotske scene u kojima su bili goli i vodili ljubav. Radili su to potpuno uvjerljivo, tako da ni nama dvoma uopšte nije bilo neprijatno da i sami odglumimo tako nešto.“, kazala je Seka kaže glumica.

 • Prije scene vođenja ljubavi, Seka pliva u jezeru dok je Bora sa obale snima i govori joj: “Kupaćice moja”. Legendarna glumica otkriva da je prehlađena snimala te kadrove.

  ,,Bila sam mnogo bolesna u trenutku kada smo radili tu scenu pored jezera i u vodi. Poslije snimanja sam završila u bolnici.“, prisjeća se Sablićeva. Seka se osvrnula i na priče da Bora i ona zbog te iste scene 30 godina nisu razgovarali! Dugo se u glumačkom svijetu prepričava trač kako se navodno Todorović u “Maratoncima” malo zaigrao i uživio u akciju sa svojom koleginicom. Međutim, Seka mu to nije zamjerila:

 • “Najteže mi je palo kada me je Borin sin Žika pitao da li je istina da sam zbog toga bila ljuta na njegovog oca. Odgovorila sam mu da se na Boru nikada nisam naljutila. Naprotiv, nas dvoje smo baš bili bliski. Jedno vrijeme smo se zajedno sa Gagom Nikolićem zajedno provodili na brodu na Savi. Normalno je da se tokom života ljudi u nekom trenutku malo razdvoje i da svako ode na svoju stranu, zbog porodice, posla ili čega već. To se desilo i sa mnom i Borom, ali nikada nismo bili u svađi”.

  Kristina u “Maratoncima” nije zavela samo Đenku, već i Mirka Topalovića, kog glumi Bogdan Diklić. Poznati glumac objašnjava kako je dobio ulogu u kuItnom filmu.

  ,,Direktor fotografije Božidar Nikolić ispričao je reditelju Slobodanu Šijanu kako sam jednom prilikom žustro i energično komentarisao fudbalsku utakmicu. Tako je Šijan uvidio da sam veoma temperamentan i odlučio je da mi da ulogu Mirka. Sutradan me je pozvao i brzo smo se dogovorili.”, priča Diklić. (kurir.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,