Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šef restorana razotkrio Ritu Oru: ‘Ponudila mi je 5000 funti za zabavu!‘

Preuzmite sliku

Popularna pjevačica Rita Ora u novembru prošle godine izazvala je neviđeni skandal kad je u luksuznom restoranu Casa Cruz u Notting Hillu u Londonu organizovala proslavu povodom svog 30. rođendana. Britanska javnost bila je izvan sebe – dok su “obični” ljudi bili u lockdownu zbog pandemije koronavirusa, pjevačica je tulumarila s društvom i kršila zakon.

Policija je izvršila raciju i u restoranu, koji je trebao biti zatvoren, zatekla 30-ak ljudi.

Nakon što se suočila s brojnim kritikama i osudama na društvenim mrežama, posramljena Rita na Instagramu je objavila javno izvinjenje: “Pogrešno sam procijenila da izlazimo iz karantina, odluka o zabavi bila je ishitrena i neizmjerno mi je žao zbog kršenja pravila. S obzirom na ograničenja, shvaćam koliko su ti postupci bili neodgovorni i za njih preuzimam punu odgovornost”.

No čini se kako njeno izvinjenje ipak nije bila iskreno. Kako piše The Mirror, Scottie Bhattarai, voditelj restorana u kojem je slavna pjevačica slavila rođendan, policiji je ispričao da mu je Ritin tim nudio 5000 funti kako bi prekršio covid pravila i organizovao ilegalan tulum, ali nikakva uplata tad mu nije bila izvršena.

– Prvobitni plan bio je da će u lokal doći samo sedmero ljudi, ali do 21 sat pojavilo ih se 20-ak – otkrio je Bhattarai.

Prema policijskom izvještaju, Orino osiguranje nije željelo da zvanice zabave budu snimljene pa je voditelj restorana u vremenskom periodu od 18 do 18.30 sati isključio sigurnosne kamere. Scottie Bhattarai u međuvremenu je dobio otkaz, a glazbenica se još nije izjasnila o novim detaljima ovoga slučaja. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,