Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Schumachera samo tri osobe na svijetu smiju posjetiti

Preuzmite sliku

Gotovo punih sedam godina otkako je Michael Schumacher nastradao na skijanju u francuskim Alpama, gdje je odlutao sa skijaške staze i glavom udario glavom u stijenu, slavna Talijanka Elisabetta Gregoraci izdala se ispred televizijskih kamera i otkrila u kakvom se stanju nalazi nekadašnji prvak formule 1.

Bivša supruga nekadašnjeg šefa Benettona Flavija Briatorea trenutno nastupa u talijanskom Big Brotheru, a tokom te veoma popularne emisije ispred gledatelja kazala je da se Schumacher trenutno nalazi u Španiji, tačnije u jednoj vili na Mallorci.

Prema njezinim saznanjima, nastavila je, Schumacher ni danas ne može govoriti i komunicira isključivo pomoću očiju, a njegova je supruga vilu praktično pretvorila u bolnicu.

– Samo ga tri osobe na ovom svijetu smiju posjetiti, a ja znam ko su one – kazala je Gregoraci, na čije tvrdnje ne treba olako odmahnuti rukom s obzirom na to s kim je bila u braku.

Podsjetimo, Schumacher je vozio za Benetton od 1991. do 1995. godine te je vrlo lako moguće da je upravo Briatore jedan od tih ljudi koji imaju pristup.

Njegova porodica odlučila se na privatnost i cijelo je vrijeme od javnosti skrivala detalje, a tek je bivši šef Ferrarija Jean Todt kazao da je nedavno vidio Schumachera.

– Vidio sam Michaela. Bori se. Znamo da je imao strašnu skijašku nesreću koja mu je stvarala problema, ali pokraj sebe ima nevjerojatnu suprugu, djecu, medicinske sestre, a mi mu možemo samo poželjeti najbolje – kazao je za novinsku agenciju PA.

Todt je u januaru ustvrdio da je uz Schumachera pogledao jednu od utrka, a o njegovom je stanju svojedobno progovorio i Nicola Acciari, jedan od vodećih talijanskih neurohirurga.

– Schumacher se više ne nalazi u komi, ali jednostavno više nije čovjek kojega smo poznavali na automobilskim stazama. On je danas drukčija osoba, fizički i psihički, izmijenjene organske, mišićne i skeletne strukture. To je posljedica traumatske ozljede mozga koju je zadobio pri padu i udarcu glavom – kazao je Acciari za list Contro Copertina, prenosi Večernji list.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: