Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Scene kao iz Mamurluka: Pijani ukrali pingvina iz ZOO-a

Hangover-2
Preuzmite sliku

Trojica mladih Britanaca iz Walesa morat će na sud jer su u Australiji pijani tokom noći provalili u Sea World i ukrali pingvina, piše Daily Mail

\"Hangover-2\"Nakon nekoliko čašica više, britanski trio odlučio se dobro zabaviti pa su se mladići stari 18, 20 i 21 godinu uputili u obližnji oceanarij gdje su se skinuli i plivali s dupinima. Kad su se sljedećeg jutra probudili, uz neizostavni mamurluk dočekao ih je još jedan problem.

Naime, u dnevnom boravku njihovog iznajmljenog apartmana u odmaralištu Surfers Paradise u Oueenslandu stajao je pingvin Dirk.

Uspaničeni mladići shvatili su da su u noćnom provodu pokupili neželjeni \'suvenir\’ kojeg su se odlučili na brzinu riješiti pa su tako pingvina koji je odrastao u zatočeništvu pustili u kanal. Dirka su iz kanala spasili slučajni prolaznici, a mladiće je, nakon što su se na Facebooku pohvalili da su \'kući donijeli pingvina\’, privela policija.

Jedan od njih u četvrtak se pojavio na australskoj televiziji. Predstavio se kao Rhys Jones i rekao da im je jako žao zbog onoga što su učinili. Mladim Britancima sudit će se za krađu zaštićene životinje, piše agencija VLM.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: