Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Premijerno prikazan film o Ćiri Blaževiću “Nikad ispričana priča”

Preuzmite sliku

Deseti međunarodni sportski simpozij “SIMPOSAR SARAJEVO” otvoren je premijerom filma o Ćiri Blaževiću “Nikad ispričana priča”, autora Sabahudina Topalbećirevića, a film je prikazan u sarajevskom Domu mladih.

Film traje sat i 27 minuta, a o “treneru svih trenera” govori blizu 30 sagovornika koji su otkrili koliko je Ćiro imao teško odrastanje kao i velikom bogastvu koje je stekao zahvaljujući nogometu.

Početak filma baziran je na Ćirinom odrastanju u Travniku u vrijeme Drugog svjetskog rata, da bi se u nastavku govorilo o trenucima iz Švicarske, bivše države Jugoslavije te Hrvatske i u konačnici Bosne i Hercegovine.

  • Nažalost, Ćiro večeras nije bio u glavnom gradu BiH zbog bolesti, no poslao je poruku kako se nada ponovnom dolasku na Baščaršiju uz dodatak da su Bosanci najbolji ljudi na svijetu.

    Inače, po završetku filma uslijedio je višeminutni aplauz, a brojni posjetitelji su pustili i suzu.

    Od bivših i sadašnjih Zmajeva u filmu se pojavljuju Edin Džeko, Miralem Pjanić i Elvir Rahimić, a prikazane su i neke legendarne izjave iz Ćirine karijere koje su nasmijale sve prisutne. (Foto: Klix.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje