Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sahrana Laneta Gutovića: Komšije, prijatelji i kolege neutješni, posljednje zbogom glumcu

Preuzmite sliku

Milan Lane Gutović biće sahranjen danas u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gde su sahranjeni i njegovi roditelji.

Kovčeg će biti prvo donijet u crkvu, pa će služba najvjerovatnije biti napolju i držaće je starješina hrana Sredo Vranješ. Sanduk će zatim biti prenijet na groblje u porodičnu grobnicu.

Od kolega prvi su došli Tanasije Uzunović, Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković. Na groblje je pristigao i Dule Savić sa suprugom. Lanetova supruga pojavila se ispred kapele skrhana bolom, obučena u crno sa prijateljicom koja ju je tešila.

Stigli su glumci Ivana Dudić i Goran Sultanović koji je jedva zadržao suze prilikom izlaska iz kapele. Potom su stigli i Andrija Milošević i Aleksandar Srećković Kubura, kao i Voja Brajović. Glumac Dragan Petrović Pele takođe je stigao da se posljednji put oprosti od Laneta.

Porodica je saopštila da će ispuniti njegovu posljednju želju. Glumac je za života izjavio da ne bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

– To je bila njegova želja. Porodica neće davati izjave za medije – izjavio je ranije sin Spasoje Gutović.

Milan Lane Gutović preminuo je u srijedu u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji poslije teške bolesti. Rođen je 11. augusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a cijeli život je proveo u kraju, gdje će biti pokopan. Lanetovi roditelji bili su prosvjetni radnici. Otac Spasoje je predavao istoriju i geografiju, a majka Lepa je bila učiteljica. (FOTO: Maša Kostić | Kurir)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,