Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sa novim filmom Clint Eastwood je vjerovatno najstariji Amerikanac koji glumi i režira

Preuzmite sliku

Sa svojim novim filmom “Plači, Mačo” (Cry Macho), u 91. godini, Clint Eastwood je vjerovatno najstariji Amerikanac koji glumi i režira. Premijera filma je zakazana za 17. septembar u kinima i na HBO platformi.

Film je nastao po romanu N. Richarda Nasha, scenario je napisao Nick Schenk a u pitanju je priča o slomljenom, nekadašnjem rodeo momku koji osjećajući besmislenost života, odlučuje da pomogne svom bivšem šefu da izvuku njegovog sina iz Meksika, piše “Los Angeles Times”.

Eastwood je relaksiran i spreman da priča o novom filmu, ali i o dosadašnjoj karijeri.

On je svoj prvi film režirao prije tačno pola stoljeća („Play Misty for Me“), ako ga pitate šta je drugačije od tada on sleže ramenima I duhovito objašnjava:

„Nikad ne razmišljam o tome. Ako nisam ista osoba, onda ne želim ništa da znam o tom novom momku. Možda mi se ne bi svidio. Možda bih pomislio: ‘Šta ja radim sa ovim idiotom?'“, kaže legendarni glumac i režiser.

 • Kao i svako ostvarenje „Warner Brosa“, film će istovremeno biti prikazan u kinima i istovremeno će biti dostupan na platformi „HBO Max“. Eastwood kaže da nije oduševljen zbog toga.

  „Kako to uopšte funkcioniše? I dalje nemam pojma“, dodaje Eastwood.

  U „Plači, Mačo“ on ponovo udara protivnika, „možda ne tako jako kao nekad, ali opet je zabavno“, dodaje slavni glumac.

  Takođe, tri decenije nakon filma „Neoprostivo“ (“Unforgiven“) ponovo jaše konja.

  On se ne stidi da glumi čovjeka koji mora malo da odrijema, a po njegovim riječima to samo znači da igra još interesantnijeg lika. Pored svega, “Plači, Mačo“ ima drugačiju energiju i slatku prirodnost, što nije uobičajeno za ovog filmskog stvaraoca, prenosi nova.rs.

 • Gluma nije stvar intelekta

  Najčudniji detalj je da je uloga za film “Plači, Mačo” bila ponuđena Eastwoodu još 1988. od strane producenta, ali je on tada rekao da je suviše mlad i da bi htio da bude iza kamere i režira, a da glumi Robert Mitchum. Međutim, to tada nije realizovano. Eastwood kaže da je mogao da se vrati toj priči kada je bio dovoljno zreo i kada ne mora da se muči da bude stariji.

  „Nikad nisam mislio da je gluma stvar intelekta. Za projekte se odlučujem emocionalno i nema potrebe da se previše razmišlja o tome“, kaže za „Los Angeles Times“.

  Za sada nema novih projekata u vidu, ali je otvoren ako se nešto pojavi, ako ga neka priča privuče. Za režiju kaže da je to posao koji može da se radi u bilo kom dobu, on to voli i ne bi želio da to prepusti nekom drugom i ne bude zadovoljan.

 • On je dijete depresije i sjeća se kako se nekada teško zarađivalo. Priča kako je njegov otac radio na pumpi i da je jednom prilikom došao neki glumac i on je to ispričao majci. Pita se da li je i njegov otac želio da bude pjevač ili glumac, imao je dobar glas. Kada je krenuo da se školuje za glumca, otac mu je rekao da je to nesiguran posao i da može da doživi razočarenje, ali Clint je osjećao da je vrijedno pokušati.

  „Zašto dovraga još glumim u svojim 90-im? Da li će ljudi početi da bacaju paradajz na mene? Došao sam do tačke kada razmišljam da li je bilo dosta, ali ne i do tačke da sam odlučio da prekinem“, završava živa legenda Hollywooda. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,