Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ruska influenserka je zbog ovog videa pala u očima javnosti

Preuzmite sliku

Rusku blogerku osuđuje čitav svijet zbog videa u kojem plače i fanovima poručuje da je u strahu za svoje prihode, nakon što je Vladimir Putin zabranio zapadne društvene mreže u Rusiji. Mnogi su njeno plakanje nazvali neosjetljivim – jer rat u Ukrajini svakoga dana odnosi sve veći broj života.

Moskva je pokrenula krivični postupak protiv vlasnika kompanije Meta, nakon što su na Facebooku i Instagramu dozvoljene objave koje pozivaju na „smrt ruskih osvajača“.

Meta tvrdi da će više od 80 miliona korisnika u Rusiji sada biti isključeno sa Instagrama, što dovodi izvor prihoda ruskih influensera u pitanje.

Medijska platforma NEXTA podijelila je viralni snimak ruske beauty blogerke, koja se rasplakala zbog toga što će joj Instagram postati nedostupan.

U video snimku s aplikacije Telegram, jecala je.

„Mislite li da je za mene, kao influenserku na Instagramu, ovo izvor prihoda? Za mene je Instagram cio život, moja duša. Ono sa čime se budim, zaspim, je*enih pet godina zaredom“, kaže na snimku.

Također je rekla da je u „prvoj fazi tuge“ zbog vijesti o zabrani Instagrama.

Ali suočila se sa žestokim kritikama na internetu i optužena je da više brine o svom prihodu, nego o hiljadama mrtvih ljudi, od kojih su neki njeni sunarodnici.

Viralni snimak je pregledan na Twitteru više od 1,3 miliona puta, a britanski ministar zdravlja je retvitovao objavu na svom profilu.

Druge Instagram influenserke sa sjedištem u Rusiji, kao što su Liza Lukaševa i Ana Ivanova, već su počele da dijele oproštajne poruke sa svojim fanovima uoči zabrane aplikacije društvenih medija u zemlji.

U svojoj poslednjoj objavi na Instagramu prije nego što zabrana stupi na snagu u ponedjeljak, Liza Lukaševa, koja ima milion pratilaca, napisala je:

„Dragi prijatelji, Instagram će biti zabranjen u našoj zemlji u bliskoj budućnosti… u narednih nekoliko sati. Sretna sam što ću ostati u kontaktu sa vama i nastaviti da pravim sadržaj za vas. Pretplatite se na moj Telegram kanal i moju VKontakte zajednicu. Obećavam da ću komunicirati s vama na engleskom i ispričati vam događaje iz mog života! Hvala vam za sve“.

Ana Ivanova, poznatija kao Hana, sa 4,4 miliona pratilaca na Instagramu, rekla je u završnoj objavi:

„Milioni priča, hiljade postova, hiljade srećnih trenutaka koji su podeljeni sa vama, vaša podrška, ljubav, muzika koju sam mogla da podijelim sa vama, sve nas je ovo ujedinilo u jednu veliku insta-porodicu. Skoro 5 miliona ljudi i 10 godina… Sigurna sam da će sve biti bolje i da će nas biti još više, ali za sada svima želim samo mir i snagu da preživimo sve teškoće. Čekam vas na mom Telegram kanalu i u VK grupi“. (Nova.rs)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ханна (@offi_hanna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,