Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo prodaje svoj luksuzni avion

Preuzmite sliku

Prema pisanju portugalskih medija, najbolji strijelac u istoriji nogometa stavio je svoj luksuzni avion dostupnim za bilo koga ko si to, naravno, može priuštiti…

Ako slučajno planirate kupovinu aviona, nemojte se začuditi ako među prodavačima naiđete na ime: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Da, portugalski nogometaš stavio je svoj 20 miliona eura vrijedni “Gulfstream G200” na prodaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Prema pisanju portugalskih medija, najbolji strijelac u istoriji nogometa stavio je svoj luksuzni avion dostupnim za bilo koga ko si to, naravno, može priuštiti. Ne brinite, Ronaldo nije u financijskim problemima, ni blizu, već se jednostavno želi riješiti ‘letjelice’ kako bi nabavio – još veću, prenosi 24sata.hr.

Ronaldov “Gulfstream 200” dugačak je 19 metara, u njega se može smjestiti deset ljudi, a ima udobna kožna sjedišta od različitih vrsta drveta koja pružaju najugodniji mogući let. Karakteristike? Strašne! Ima domet od 6300 kilometara, a postiže maksimalnu brzinu od 900 km/h.

 • Gdje je avion kad je CR7 na tlu? Nije u hangaru, već se iznajmljuje za 6.000 do 10.000 eura po satu, ovisno o krajnjoj destinaciji.

  Procjenjuje se da je jedan od ponajboljih nogometaša ikada ‘težak’ oko 500 miliona dolara. Osim aviona, Cristiano posjeduje flotu skupocjenih automobila, jahtu, bezbroj nekretnina, hotel… Čovjek zna posao.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

  Podsjetimo, drugi mandat Cristiana Ronalda u Manchester Unitedu približava se kraju. Upravi je kazao da želi otići ako dođe prava ponuda, a propustio je i prvi trening s momčadi. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje