Utorak, 20. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rođak kraljice Elizabethe osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog seksualnog napada u dvorcu

Preuzmite sliku

Još jedan skandal trese Buckinghamsku palaču, a kraljica Elizabetha (94) nema baš mira.

Naime, grof od Strathmorea i Kinghornea Simon Bowes-Lyon (34) osuđen je na 10 mjeseci zatvora nakon što je priznao da je seksualno napastovao ženu u dvorcu Glamis u Angusu u Škotskoj, inače porodičnoj kući njegovih predaka.

Dogodilo se to, prema riječima nejgovog priznanja, u februaru prošle godine, a onda su na sudu ustanovili da se incident dogodio u spavaćoj sobi gdje je nekoć odrastala Kraljičina majka.

– Jako se sramim svojih postupaka koji su izazvali takvu nevolju. Kada sam shvatio štao sam učinio, brzo sam se ispričao dotičnoj ženi. Danas se ponovno ispričavam iz sveg srca. Duboko mi je žao zbog svog ponašanja i tjeskobe koju sam izazvao – rekao je Simon nakon što je priznao krivicu, piše Mirror.

  • – Vidno sam popio previše i došlo je do incidenta. Kao neko ko razumije štetu koju alkohol može prouzrokovati, trebao sam znati bolje. I u svakom trenutku znam da alkohol nije opravdanje za moje ponašanje. Nisam mislio da sam sposoban ponašati se na taj način, ali sada se moram s tim suočiti i preuzeti odgovornost. Tokom prošle godine zatražio sam i primio profesionalnu pomoć i složio se priznati krivicu što prije – dodao je Simon te uputio isprike dotičnoj žrtvi i njenoj porodici te prijateljima i kolegama zbog nevolje koju je prouzrokovao, prenosi Večernji list. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje