Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Robbie Williams otvoreno o svom mentalnom zdravlju: U glavi imam bolest koja me želi ubiti

Preuzmite sliku

Robbie Williams u opsežnom je intervjuu za britanski The Sun progovorio o zdravstvenim problemima s kojima se bori već duže vremena.

“Imam bolest koja me želi ubiti, u mojoj je glavi pa se moram brinuti o tome. Ponekad me pokopa, a ponekad je baš ono što mi treba da stupim na pozornicu. Ponekad živim u blaženstvu i divno je. Ali većinu vremena sam čovjek, pokušavam se nositi s kušnjama i nevoljama koje se događaju između mojih ušiju”, rekao je 44-godišnji pjevač.

Robbie je prvi put shvatio da ima problema s mentalnim zdravljem s 19 godina. U ranim dvadesetima uspio se otrijezniti, no nekoliko puta je ponovno pao pod utjecaj alkohola i droga. 2007. godine, na svoj 33. rođendan, otišao je na rehabilitaciju tvrdeći da ga “24 sata dijele od smrti”.

Imao je problema s anksioznošću, težinom i strahom od pozornice. Na pitanje je li smrt Georgea Michaela, njegovog idola i velikog prijatelja, utjecala na njega i natjerala ga da preispita svoj život, odgovorio je: “Ono kroz što sam prolazio, bilo je veoma blizu… Bilo je kao po milosti Božjoj. Bio sam veoma blizu, mnogo puta… Bio je to veoma sličan rollercoaster, zaista. I nedostaje mi George, volio bih da je ovdje. Je li to bila 2016. kad su svi umrli? Bila je to strašna godina, nestali su svačiji idoli. Shvatiš da si smrtnik…”, rekao je Robbie.

Krajem prošle godine morao je otkazati turneju te je proveo sedam dana na odjelu intenzivne njege nakon što su mu liječnici pronašli abnormalnost na mozgu koja je nalikovala krvarenju. “Ova me bolest natjerala da shvatim da imam 43 godine, ne 23, i da se moram početi ozbiljno brinuti o svom zdravlju”, zaključio je Robbie nakon toga. (buka.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje