Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rekvizit iz filma o Jamesu Bondu na aukciji Procjenjuje se da vrijedi pola miliona dolara

Preuzmite sliku

Obožavatelji Jamesa Bonda možda će morati čekati novi film o agentu 007 do sljedeće godine, ali oni dubokog džepa mogli bi doći u posjed nekih od najpoznatijih predmeta iz prijašnjih filmova.

Bikini boje slonovače koji je nosila Ursula Andress u prvom filmu o Jamesu Bondu, “Dr. No”, dolazi na aukciju u Los Angelesu, a procjenjuje se da bi mogao biti prodat za iznos do 500.000 dolara, saopštila je ove sedmice aukcijska kuća Profiles in History.

Andress, koja je glumila Honey Ryder u filmu iz 1962. i bila prva Bondova djevojka, ostala je zapamćena, među ostalim, po sceni u kojoj izlazi iz oceana u bikiniju, držeći školjku dok su joj korice za nož na bokovima, prenosi Hina.

 • “Smatra se da je to najpoznatiji bikini na svijetu”, rekao je Brian Chanes iz aukcijske kuće.

  “To je jedna od najupečatljivijih scena u cijelom Bondovom serijalu”, istaknuo je. “Pomogla je bikinijima da postanu ‘mainstream’ i pokrenula je cijeli fenomen Bondove djevojke.”

  Andress je prodala taj bikini na londonskoj aukciji 2001.

  Drugi predmeti uključuju pidžamu Rogera Moorea s monogramom iz filma “Živi i pusti umrijeti” (procijenjenu na 10.000 do 15.000 dolara); i sivu jaknu s potpisom koju je nosio negativac Ernst Blofeld u filmu “Dijamanti su vječni” (20.000 do 30.000 dolara).

  Aukcija će se održati online i u Los Angelesu 12. i 13. novembra.

  Dolazak u kina novog filma o Bondu , “No Time to Die” pomaknut je prošle sedmice sa novembra na april iduće godine.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,