Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Reakcija Lidije Bačić na kritike: Ne mogu smanjiti obline, zato je i privuklo pažnju

Preuzmite sliku

Hrvatska pjevačica Lidija Bačić koja je svojim nastupom ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu izazvala buru na društvenim mrežama, za Dnevnik Nove TV odgovorila je na kritike koje su joj uputili mnogi.

Bačić je s bh. pjevačem Fatmirom Sulejmanijem ispred Katedrale snimala emisiju “Hayat production show”, međutim, njena odjeća i nastup pokrenuli su lavinu kritika te su mnogi smatrali da ne priliči mjestu gdje se pojavila.

Nakon reakcija gradskog Vijeća Sarajeva te Općine Stari Grad, oglasila se i sama pjevačica te ja za hrvatsku televiziju kazala šta misli o kritikama.

“Puno je izvođača i prije mene pjevalo u centru Sarajeva i na istom mjestu. Haljinica je bila potpuno normalna i bezazlena, ali ja ne mogu smanjiti svoje obline, zato je i privuklo pažnju”, kazala je Splićanka.

Vezano | Pjevačica ispred sarajevske Katedrale nastupila u mini haljini: “Sramota, ovo je nedopustivo” 

Poručila je i kako misli da se radilo o nekom drugom “to ne bi ni bilo primijećeno”.

To je javna površina, organizator se pobrinuo za dozvole, publika je uživala i ja sam zadovoljna. Ako je moje tijelo i seksipil najveći problem – blago nama. Rado ću se opet odazvati sličnom pozivu za nastup iz meni dragog Sarajeva”, izjavila je Lidija za Dnevnik Nove TV.

Nastup pjevačice “podigao je prašinu”, a među mnogima koji su dali svoje mišljenje i osvrt na ovu situaciju bio je i Zlatko Lagumdžija.

“Sjeverna Koreja i Talibani su ponosni na ono što je stiglo od ideoloških istomišljenika iz Gradskog vijeća Sarajeva o ‘dozvoljenoj’ dužini suknji na javnom mjestu. Mada nisam siguran za ove prve!”, poručio je Lagumdžija u svom tvitu.

Prethodno se o istom događaju oglasio i sam organizator i direktor Hayat produkcije Ahmed Švrakić koji je poručio kako je “kriv jer nije znao da je u Sarajevu zabranjena pop muzika”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,