Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ranjivo terapeutsko iskustvo: Netflixov film ‘Stutz’ mijenja perspektive ljudi

Preuzmite sliku

U iskrenim razgovorima s glumcem Johnom Hillom vodeći psihijatar Phil Stutz istražuje iskustva iz djetinjstva, prikazujući ih kao jedinstveni vizualni model terapije.

Glumac Jonah Hill (Igra pobjednika) režirao je ovaj intimni intervju sa svojim psihoterapeutom Philom Stutzom.

 • Phil Stutz jedan je od vodećih svjetskih psihijatara. Pomogao je velikom brou pacijenata tokom 40 godina, uključujući kreativce i poslovne vođe svjetske klase, a među njima i mnoge skeptike u terapiji.

  Režirao ga je prijatelj i pacijent Jonah Hill, a film istražuje Stutzov život i vodi gledatelja kroz njegove prepoznatljive vježbe vizualizacije.

  Dok Hill sjedi sa Stutzom na neortodoksnoj sesiji koja mijenja njihovu tipičnu dinamiku liječnik-pacijent, oni oživljavaju “alate” u duhovitom, ranjivom i konačno terapeutskom iskustvu.

  U iskrenim razgovorima s glumcem Johnom Hillom vodeći psihijatar Phil Stutz istražuje iskustva iz djetinjstva, kao i jedinstveni vizualni model terapije.

 • Hillovo naginjanje filmskim trikovima doprinosi osjećaju koji dijelimo u nečemu autentičnom: portretu ljubavi. Oštre, pretežno crno-bijele slike snimatelja Christophera Blauvelta i muzičkog produenta Emilea Mosserija naglašavaju nježnost redatelja.

  Ako se pitate bori li se “Stutz” s stvarima psihoterapije, ne bojte se. Stutz priča mnogo o svojim roditeljima, kao i o smrti svog trogodišnjeg brata kada je imao 9 godina. Hill priča dijelove svoje vlastite priče – priče oblikovane problemima sa slikom tijela, ali i iznenadnom smrću njegovog brata. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,