Subota, 30. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Rambo Amadeus priznao je da je kriv za seksualno uznemiravanje producentice Lejle Kašić

Preuzmite sliku

Producentica Kašić sada je na društvenim mrežama objavila kako je Antonio Pušić priznao krivnju za seksualno uznemiravanje te je osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, te je njegovo ponašanje okarakterizirano kao iznimno drsko, bestidno i uvredljivo i izrečena mu je novčana kazna.

  • Producentica crnogorske televizijske emisije “Dnevnica Lejla Kašić, u martu ove godine je prijavila muzičara Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje tokom snimanja emisije. Kašić je o tome progovorila na društvenim mrežama, a kako je kazala, o svemu je tada obavijestila i UNICEF, budući da je glazbenik njihov ambasador dobre volje. Lejla Kašić je rekla kako je doživjela seksualno uznemiravanje od strane Antonia Pušića kojem je umjetnički pseudonim Rambo Amadeus, a nakon verbalnog sukoba i završetka svega dobila je poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj joj, kako je rekla Lejla, Rambo govori da je ona loše doživjela njegov dojam i da mogu biti prijatelji. Producentica Kašić sada je na društvenim mrežama objavila kako je j Antonio Pušić priznao krivnju za seksualno uznemiravanje te je osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, te je njegovo ponašanje okarakterizirano kao iznimno drsko, bestidno i uvredljivo i izrečena mu je novčana kazna.

    – Nisam netko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija. Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem ,,kakvu-takvu kaznu” jer Crna Gora još uvijek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku.- napisala je na svom Facebooku Lejla i nastavila:

    Ponosna sam, jer ovo nije bilo samo za obranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a šutjeli su o tome i još šute. Naša šutnja ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabrost. Hrabrost daje nezaustavljivost. Nije ovo mala/velika pobjeda samo za mene. Već za svakog od nas ko se sutra ohrabri da prijavi bilo kakvo nasilje. I onog koga obeshrabri da isto počini. Kad već viteštvo i junaštvo utihnu i zdrava muškost se utopi u mizoginiji i rupama sistema, mi smo te koje ne smiju dozvoliti: da budu izmanipulirane i ušutkane. Ne smijemo trpjeti. Zbog svih onih koje je ohladila muška ruka koja je, da je bilo pravde, mogla biti spriječena. Zbog svih onih koje svojim primjerom inspiriraju, prenosi Večernji.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje