Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

R. Kelly zaručen s navodnom žrtvom: Poslala je pismo sudu, branila ga i tražila blažu kaznu

Preuzmite sliku

“Robert i ja smo jako zaljubljeni i slama mi srce to što svi misle da sam žrtva. Odrasla sam žena i mogu govoriti sama za sebe, zbog čega sam željela dati ovo pismo sudu”, navela je.

“Zovem se Joycelyn Savage i ja sam zaručnica Roberta Kellyja“, napisala je u pismu 26-godišnjakinja sutkinji Ann Donnelly. Prema tome ispada da je R. Kelly (55) zaručen za jednu od svojih navodnih žrtava, a Joycelyn se založila za blažu kaznu, prenosi 24sata.hr.

“Pišem ovo pismo kao podršku Robertu prije izricanja presude, tako da mogu objasniti sudu da nisam žrtva kakvom me je vlada predstavila”, dodala je. Savage, koja je bila jedna od njegove dvije djevojke koje su živjele s njim, u pismu je buncala o njenoj vezi s pjevačem rekavši da dijele ‘posebnu povezanost’ i ‘duboku ljubav’.

“Robert nije čudovište kakvim su ga opisali. Robert kojeg poznajem vrlo je drag, nježan i ljubazan. Na kraju dana, uvijek se brinuo o meni, kao i o svim drugim ženama s kojima je bio”, priča ona.

Savage je nastavila hvaliti Kellyjev karakter, nazivajući ga svestranom i nevjerovatnom osobom koja koristi svaku priliku da pomogne onima kojima je to potrebno.

Demantovala je optužbe o osramoćenoj R&B zvijezdi, a istaknula je da su stvari koje se o njemu pričaju, poput one da je nju i ostale žene držao protiv njihove volje, u potpunosti neistinite.

“Robert i ja smo jako zaljubljeni i slama mi srce to što svi misle da sam žrtva. Odrasla sam žena i mogu govoriti sama za sebe, zbog čega sam željela dati ovo pismo sudu”, napominje. Pismo zaručnice poslano je sudu 13. juna, ali R. Kelly je svejedno krajem juna osuđen na 30 godina zatvora zbog niza seksualnih prijestupa, među kojima višegodišnje vođenje ‘sistema’ seksualnog iskorištavanja mladih žena i djece. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje