Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Psiholozi su podijeljeni oko onoga što Ronaldo radi: Da li vi podržavate ovakvo ponašanje prema djeci? (VIDEO)

Preuzmite sliku

Georgina Rodrigez objavila je na Instagramu snimak na kojem je njen vjerenik Cristiano Ronaldo i njihova ćerka Alana Martina koja se rodila prije nepune dvije godine. Na snimku jedan detalj najviše privlači pažnju.

Fudbaler je kćerku poljubio u usta. Za neke je to izraz najveće roditeljske ljubavi, a za neke potpuno pogrešan potez, prije svega zbog posljedica koje može da ima na djecu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio) on

I stručnjaci su podijeljeni oko pitanja da li roditelji treba ili ne treba da ljube djecu u usta. To pitanje je iznova i iznova aktuelno jer brojne poznate ličnosti od Ronalda preko Victorie i David Beckhama do Julie Roberts smatraju da nema ničeg pogrešnog u ovoj vrsti kontakta.

“Ljubljenje djeteta u usta je nehigijenski, njime mogu da se prenesu bakterije djeci, i one na koje su odrasli otporni”, kaže psihoterapeut Zoran Milivojević.

On napominje da su taj trend započele strane ličnosti, i da nije iznenađenje što se proširio, ali po njemu, nema opravdanje.

Psihoterapeut Nebojša Jovanović misli drugačije:

“Ljubljenje djece u usta treba da se posmatra u zavisnosti od kulture i običaja. Tamo gdje jeste dio kulture i gde je uobičajeno ponašanje, kao što je slučaj sa Amerikom, taj posputak nije negativan. Problem može da izazove u kulturama u kojima ljubljenje u usta nije običaj. Dijete u tim sredinama može da se pita zbog čega njega mama i tata ljube u usta kad drugi roditelji ne čine isto sa svojim djecom”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio) on

Ronaldo i ostali poznati roditelji sigurno nemaju nikakve loše namjere, ali sve dok se stručnjaci ne usaglase oko toga da li ljubljenje djece u usta dobro ili ne, pitanje treba da ostane otvoreno.

Portugalski fudbaler ima i blizance Evu Mariju i Matea i sina Cristijana Juniora Ronalda. Njegova vjerenica Georgina ovih dana je u centru svjetske javnosti jer je oživjela priča o njenom životu prije veze sa Ronaldom. Podsjećaju se svi da je manekenka ranije radila kao čistačica u Madridu. (Zena.blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje