Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Psihijatar naveo listu droga koje je Depp uzimao: Nije mogao zapamtiti tri riječi

Preuzmite sliku

Psihijatar, koji je svjedočio na suđenju Johnnyju Deppu i Amber Heard, otkrio je niz supstanci koje je Depp konzumirao dok su on i Heard bili u braku, a na popisu su se našle različite droge, opijati i alkohol, koje je često koristio u isto vrijeme.

Na klupi za svjedoke pred Okružnim sudom u Fairfaxu dr. David R. Spiegel svjedočio je u korist Heard. Rekao je da je prekomjerna uporaba droga utjecala na Deppovo pamćenje te da je dok je glumio morao koristiti slušalicu kako bi zapamtio svoje rečenice. U svjedočenju je naveo kako je Depp uzimao kokain, MDMA, marihuanu, LSD, različite opijate i alkohol.

Spiegel je na suđenju ispričao da je tokom jednog razgovora zamolio Deppa da zapamti tri riječi i izgovori ih pet minuta kasnije, no glumac to nije bio u stanju učiniti.

“Nije se mogao prisjetiti nijedne od njih, a to je vrlo neobično za 50-godišnjeg muškarca. Općenito govoreći, ta bi se dobna skupina trebala sjećati dvije ili sve tri te riječi. Znam da su mu njegove riječi na setu također prenosili slušalicom“, rekao je Spiegel i dodao kako su glumčeva opažanja oslabljena.

Spiegel je također govorio o lijekovima na recept koje je Depp koristio uključujući antipsihotik pod nazivom Seroquel, opijat koji uklanja bol, te Adderall za poremećaj pažnje i hiperaktivnost (ADHD).

Na kraju ispitivanja odvjetnik Amber Heard upitao je Spiegela je li pronašao zabilježene dokaze da je Depp imao poremećaj ovisnosti, na što je on odgovorio kako se ovdje radi o teškoj ovisnosti o drogama, a opisao je i znakove nasilja među intimnim partnerima, koji uključuju ljubomoru, sumnju, brze i ekstremne promjene raspoloženja i ograničenu samokontrolu. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,