Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi put javno nakon izolacije: Kraljica Elizabeta (94) se vratila u sedlo i zajahala svog ponija

Preuzmite sliku

Poznato je da je kraljica Elizabeta odlična jahačica. Čak se i kladila na konjskim utrkama te je od toga zaradila pravo bogatstvo. Prvog konja Elizabeta je dobila kad je imala samo četiri godine

Britanska kraljica Elizabeta (94) ovog je vikenda slobodno vrijeme provela jašući oko svog dvorca Windsor, što joj je jedna od najdražih zabavnih aktivnosti. Kraljica uživa u jahanju od djetinjstva, a sad je bila na konju imena Balmoral Fern, koji je 14 godina star.

Na sebi je imala jaknu od tvida, bijele rukavice i čizme, a na glavi je nosila maramu. U takvom izdanju i inače jaše.

Poznato je da je kraljica Elizabeta odlična jahačica. Čak se i kladila na konjskim utrkama te je od toga zaradila pravo bogatstvo. U posljednjih nekoliko desetljeća konji na koje se kladila pobijedili su u više od sto utrka. Zaradila je ukupno 6 miliona funti.

Prvog konja Elizabeta je dobila kad je imala samo četiri godine. Konjić Peggy bio je šetlandski poni i na njemu je naučila jahati, a imala ga je dvije godine. Čini se da kraljica od svoje strasti ne odustaje ni danas.

Ovo je, inače, kraljičino prvo pojavljivanje u javnosti otkako je počela situacija s korona virusom. Posljednji put kad su je paparazzi ulovili u javnosti bilo je 19. marta kad se iz Buckinghamske palače selila u dvorac Windsor. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje