Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prva izjava Heard: Ni svi dokazi nisu dovoljni naspram moći mog bivšeg muža

Preuzmite sliku

Nakon što je porota danas poslije šest nedjelja suđenja donijela konačnu odluku u korist Johnny Depp, glumica Amber Heard oglasila se i između ostalog kazala da je “neopisivo razočarana” i da joj je srce slomljeno, opisavši presudu kao “nazadovanje” koje odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Herdova je rekla da osjeća razočarenje koje je neopisivo.

“Srce mi je slomljeno što takva planina dokaza i dalje nije bila dovoljna da se odupre nesrazmjernoj moći uticaju mog bivšeg muža. Još sam više razočarana time što ova presuda znači za ostale žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vrijeme kada bi žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno”, napisala je Heardova.

Vezano | Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard: Mora mu platiti 15 miliona dolara! 

Kaže da vjeruje da su Deppovi advokati uspjeli da ubjede porotu da predvide ključno pitanje slobode govora i da zanemare dokaze koji su bili toliko ubjedljivi da je ona pobijedila u Velikoj Britaniji.

“Tužna sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam izgleda izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno”, istakla je Heardova, prenosi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje