Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Proslavljena atletičarka progovorila o najtežim trenucima: Mislila sam da neću preživjeti

Preuzmite sliku

Blanka Vlašić okupljenima na duhovnoj obnovi u Splitu ispričala je kako je počela dublje istraživati vjeru.

“To se desilo s mojom povredom kada sam u jednom trenutku bila udaljena od svega onoga što sam poznavala iz svog načina života. I zapravo ja na neki način volim reći da sam se prisjetila Boga jer ne mogu ga otkriti, ne mogu otkriti onoga ko je mene otkrio. Tada su krenuli koraci života u vjeri, pokušavam držati korak s njim i mogu reći da ne znam gdje mi je pamet bila prije”, ispričala je za IN magazin, prenosi Index.hr.

Kako kaže, primijetila je male znakove koji su je vodili prema konačnom obraćenju. Dodala je da je mnogo toga proživjela te želi svoje iskustvo podijeliti s drugima, a tvrdi da su je riječi pogađale više od udaraca i povreda.

“Ja se sjećam svog prvog plača nad naslovnicom koja je bila izvučena iz konteksta i mislila sam da neću preživjeti sve te naslovnice koje me čekaju. Imala sam 15 godina. Kasnije su me riječi pogodile jer su do mene dolazili razni tračevi jer ljudi i pričaju o javnim osobama. Desi se da neko pogodi slabu tačku, neko slabo mjesto koje ipak svi imamo. Ljudska riječ koliko zna podignuti, toliko zna i razoriti”, ispričala je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: