Ponedjeljak, 16. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prodaje se kuća Tonija Soprana

Porodična kuća Tonija Soprana, čuvenog mafijaškog bosa iz HBO-ove serije, nudi se na tržištu nekretnina 20 godina nakon što je prvi put emitovana mnogima omiljena televizijska serija.

Patti i Victor Recchia nude na prodaju svoju kuću u državi New Yersey za 3,4 miliona dolara, prenosi New York Times.

Na internet stranici “Zillow” koja procenjuje vrednost nekretnina, kuća je procenjena na 1,53 miliona dolara, ali njeni vlasnici smatraju da će holivudska slava njihove imovine povećati potražnju, a i cijenu nekretnine.

Kuća ima 520 kvadratnih metara. Čine je četiri spavaće sobe i četiri kupatila.

 • Seriju “Sopranovi” voleli su i kritičari i publika, a snimljeno je šest sezona koje su emitovane između 1999. i 2007. godine.

  Donijela je slavu američkoj produkcijskoj kući HBO, koja je kasnije snimila serije poput “Bez oduševljenja, molim!” (Curb Your Enthusiasm), “Žica” (The Wire) i “Igra prijestolja” (Game of Thrones).

  Obožavatelji porodice Soprano iz New Yersey i glave porodice, koju je igrao pokojni James Gandolfini, sada imaju priliku da kupe kuću u kojoj su se odigrale brojne scene.

 • Po pisanju New York Times, glumačka ekipa tamo je snimila između 30 i 50 scena iz serije, uključujući i one iz pilot epizode. Ostatak snimanja odvijao se u replici studija.

  Dom porodice Soprano postao je neslužbena turistička atrakcija, a Facebook stranica kuće ima više od hiljadu poseta i dobija na hiljade lajkova.

  Ponude vlasnicima zainteresovani kupci mogu dati do 21. juna. (N1)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,