Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Privatni razlog zbog kojeg je princeza Diana izbjegavala nositi Chanel

Preuzmite sliku

Princeza Diana i dalje važi za modni uzor damama širom svijeta. Neka od njenih izdanja ušla su u istoriju, kao na primjer “osvetnička” haljina, koju je ponijela 1994. godine, nakon javnog priznanja njenog supruga da joj je bio nevjeran u braku.

Tokom svoje karijere na dvoru, princeza je ponosno šetala odevne komade najpoznatijih modnih brendova, međutim, jedan se trudila da zaobilazi zbog neprijatnih uspomena, a kao što vidite iz naslova, riječ je o modnoj kući Chanel, prenosi City Magazine.

Ova dama godinama je nosila odjeću spomenutog brenda sa neprevaziđenom gracioznošću, ali sve se promijenilo 1996. godine, kada se razvela od oca svoje djece. Princ Charles stavio je tačku na zajednicu dugu 15 godina, u kojoj je bilo puno trzavica. Upravo je ljubavni trougao bio kriv za to što princeza više nije mogla da vidi, a još manje ponese kombinaciju prepoznatljivog logoa. Dizajner Jason Brandson jednom prilikom je otkrio istinu o ovom zaokretu u princezinom stavu prema Chanel-u.

 • Dva mjeseca nakon pomenutog nemilog događaja, ona je putovala u Australiju, a ovaj kreator išao je sa njom kao stilista. Kada je jednog dana tragala za najboljim parom obuće uz Versace haljinu, u igri se našao i jedan sa potpisom Chanel. Odmah ga je odložila po strani, uz komentar da ima isprepletena dva slova C.

  Bransdon je bio začuđen, te ju je pitao šta je sporno u vezi sa tim detaljem. Princeza je odgovorila da ona tu vidi inicijale imena Camille i Charlesa.

  Iz ovog razloga, ona je nadalje odbijala da nosi Chanel obuću i torbe, poput čuvenog crnog proštepanog modela. Tome je doprinjeo sam princ Charles, koji je za medeni mesec odabrao dugmad za manžetne upravo modne kuće Chanel. On u tome nije video ništa loše, ali njegovoj nekadašnjoj supruzi kasnije nije bilo svejedno.

  Ipak, princeza Diana ostala je vjerna modnoj kući Dior, a imala je i razlog više. Naime, Bernard Arnault ispred konglomerata u čijem vlasništvu se nalazio i ovaj brend, poklonio je ovoj dami redizajnirano izdanje čuvene chouchou tašne, tokom izložbe posvećene Paulcu Cezanneu, održane u Parizu. Riječ je o crnom kožnom modelu, koji se nosi u ruci, ima duple drške i rad inspirisan stolicama koje su korištene za prvu reviju ove modne kuće 1947. godine.

 • Pored toga, krase ga inicijali Christiana Diora. Princezi Dajani ovaj poklon se veoma dopao i uskoro ga je ponovila, a nakon svega godinu dana, torbica je ponijela prikladan naziv – Lady Dior. Naravno, bilo je onih koji su smatrali da je naklonost stekla zahvaljujući asocijaciji na imena Diana i Charles, međutim, par je u vrijeme ovih dešavanja već bio rastavljen.

  Kada je riječ o modnoj kući Chanel, princeza iz naroda, kako su je od milošte zvali, ipak je odlučila da probere ono što joj je iz njihove ponude odgovaralo, a to su prije svega kostimi. Za dva zvanična pojavljivanja ponijela je akvamarin, odnosno neboplavi sako i suknju. Osobama koje zapažaju detalje nije promaklo to da i na odjevnim komadima postoji diskretno utisnut logo ovog brenda, ali je ona vremenom preboljela sve loše uspomene i prevazišla asocijacije koje je imala na ovaj brend. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,