Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Princess Ozana: Izgubila sam blizance zbog ružnih komentara

Preuzmite sliku

Ozana Pevec-Marić (23) iz Zagreba postala je popularna širom Balkana po videu kojeg je objavila na YouTubeu prije više od deset godina.

Ona je tad davala gastro savjete i vršnjacima željela objasniti kako se pohuju tikvice, pravi sendvič za školu... Zbog tih videa proživjela je vršnjačko nasilje.

Za Mondo.rs Ozana je otkrila dosad nepoznate detalje psihičkog maltretiranja. Kaže kako su poruke koje je dobivala bile užasne.

 • – Pisali su mi da se ubijem, da samo trošim zrak, da sam odvratna. Ma sve najgore. Komentari koje dijete od 11, 12 godina ne bi trebalo uopće pročitati – opisala je Ozana što su joj pisali po internetu. Ni u školi joj nije bilo lako. Gurali su je, zatvarali u toalet pa po njoj bacali zapaljene papire, kosu su joj rezali, lomili su joj nos…

  U školi niko nije ništa poduzeo da maltretiranje Ozane prestane.

  – Svi su govorili kako je to dječja igra, da je samo zabava i da će proći kroz vrijeme – govori Ozana.

  Međutim, kaže kako je najgore tek poslije došlo.

 • – Najgori komentari bili su unazad nekoliko godina kad sam nosila jednojajčane blizance. Višeplodne trudnoće su same po sebi komplicirane, teške, ne zna se njihov ishod. Mora se jako paziti. Ljudi su mi znali pisati ‘dao Bog da ti umrla djeca, čime ćeš ti hraniti djecu, s tikvicama’ i ostale sprdnje. Nakon svih tih komentara vezanih za djecu, dogodilo se tačno to što su oni priželjkivali – ispričala je Ozana tragičnu priču kako je izgubila blizance.

  Međutim, sad sve ide na bolje. Ozana je u braku i ima dijete. Ponovno snima za YouTube, ali je sad ne vrijeđaju u komentarima. Kaže kako većinom prima komplimente.

  – Dobivam riječi podrške. Stvarno sam ostala ugodno iznenađena. Nisam to očekivala. Sretna sam zbog toga – kaže Ozana. (mondo.rs)

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,