Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Primjećujete li šta nije u redu s ovom fotografijom princeze Diane?

Preuzmite sliku

Na svim službenim portretima princeze Diane i princa Charlesa, prijestolonasljednik britanske krune viši je od svoje drage.

Prava istina glasi da su Diana i Charles bili otprilike iste visine, odnosno imali oko 178 centimetara.

Kako bi stvorili iluziju fizičke nadmenosti princa Charlesa nad Dianom, kraljevski fotografi snimali su prijestolonasljednika na povišenjima.

  • Charles je kod službenih portreta uvijek stajao na stepenici više, a kada to nije bilo moguće, Diana je sjedila ili bila u pogrbljenom položaju.

    Zbog ovog vizualnog trika mnogi i danas misle kako je Charles bio viši od Diane. Prava istina glasi da su oboje imali oko 178 centimetara. Štaviše, s natapiranom frizurom i štiklama, princeza je bila za glavu viša od svojeg supruga.

  • Ta se istina nije mogla sakriti od osoba s kojima se par susretao uživo, ali u novinama i drugim medijima marketinški stratezi trudili su se projicirati sliku Charlesove fizičke nadmoći.

  • Mnogi to smatraju neprimjerenim seksističkim potezom koji šalje poruku da su muškarci manje muževniji ako su niži od svojih partnerica, što je pogrešno. (zadovoljna.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,