Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prijedlog Danisa Tanovića filmskim radnicima: “Nazvat Novalića i kažemo da nam je rek'o Asim da se javimo”

Preuzmite sliku

Bh. oskarovac Danis Tanović objavio se danas interesantnu poruku na Twitteru. Tanović je predložio da se filmski radnici obrate federalnom premijeru Fadilu Novaliću.

“Predlažem članovima Udruženja filmskih radnika da i mi nazovemo Fadila i kažemo da nam je rek'o Asim da se javimo”, napisao je Tanović.

On je pritom očito mislio da vijest koja je danas objavljena sa suđenja premijeru FBIH Fadilu Novaliću i drugima na Sudu Bosne i Hercegovine u aferi “Respiratori”. Danas su, podsjetimo, čitane poruke koje su razmjenjivali učenici ove grupe.

U jednoj od poruka Fikret Hodžić, vlasnik kompanije “Srebrena malina”, piše: “Selam gospodine Novaliću, Asim mi je rekao da vam se javim u vezi s respiratorima, pa kad budete imali minutu”.

Većina građana i medija odmah je s razlogom zaključila da je riječ o Asimu Sarajliću, dugogodišnjem visokopozicioniranom kadru SDA poznatom po “sređivanju” stvari. Sarajlić je danas ovo kratko prokomentirao riječima: “Ima više Asima”.

Inače, ova Tanovićeva šaljiva poruka otkriva gorku realnost, da to je da je u BiH teško bilo šta “završiti” bez veze, odnosno “štele”.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje