Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prije 15 godina je osvojila Eurosong: Možete li zamisliti kako Ruslana danas izgleda?

Preuzmite sliku

Na Eurosongu 2004. godine u Istanbulu je pobijedila ukrajinska pjevačica Ruslana i postala jedna od najvećih eurovizijskih zvijezda u historiji.

Zasigurno je jedna od jedinih pet ljudi kojih se prosječan čovjek može sjetiti kada je riječ o eurovizijskim pobjednicima, a njezin hit “Wild Dances” jedan je od najvećih hitova ovog takmičenja u historiji.

Ruslana danas ima 45 godina i u Ukrajini je još uvijek velika zvijezda. Nedavno je na svom Instagramu napisala da je kategorički protiv toga da Ukrajina odbije učestvovati na Eurosongu. Podsjetila je Ukrajince da je 2004. godine ona bila jedina koja je prihvatila učešće i iste godine je Ukrajina prvi put pobijedila.


Nakon Eurosonga Ruslana se uz muzičku karijeru posvetila aktivizmu, a jedno vrijeme je bila i politički aktivna. Prošle godine, na Eurosongu u Lisabonu stigla je kao podrška ukrajinskom takmičaru i sve oduševila.

Ruslana je od 1995. godine u braku s producentom i tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovim koji je napisao tekst za njezinu pjesmu koja je pobijedila na Eurosongu. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,