Četvrtak, 4. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Preminuo Eminemov otac: Reper ga nikad nije upoznao

Otac američkog repera Eminema (46), Marshall Bruce Mathers Jr. preminuo je ove sedmice u 67. godini u blizini Fort Waynea u Indiani u Americi.

Sina je napustio još dok je imao šest mjeseci i s njime nije bio u kontaktu. Komšije su izvijestile da je Marshall kod kuće imao srčani udar. Kako pišu strani mediji, Marshall je oženio reperovu majku Deborah (64) kad joj je bilo samo 15 godina, a njemu 22.

Nakon dvije godine veze dobili su Marshalla Brucea Mathersa III., poznatiji pod umjetničkim imenom – Eminem. Par se ubrzo razdvojio i otac se preselio u Kaliforniju, gdje je imao još dvije djece – Michaela i Sarah. Eminem se s njima nikad nije upoznao, kažu za strane medije izvori bliski reperu.

U međuvremenu, Eminem se s majkom preselio u Detroit kod njene porodice i ondje gradio muzičku karijeru. Otac se odao alkoholu, u više navrata je bio na odvikavanju i savjetovanju u centrima za rehabilitaciju. To što otac i sin nisu bili bliski, Eminem je često spominjao u svojim pjesmama, uključujući i hit “Cleanin’ out my closet”.

Bruce bi povremeno znao nazvati kuću u kojoj sam znao živio u djetinjstvu, ali pričao bi samo s članovima porodice koji su me čuvali, nikad nije htio pričati sa mnom – izjavio je svojevremeno reper.

Istaknuo je i kako mu je znao pisati pisma, pogotovo kad su ga u školi počeli zlostavljati, ali uvijek su se vraćala na adresu pošiljatelja. Potražio ga je 2001. godine, kad je Eminem postao slavan.

– Očajnički želim upoznati svog sina i reći mu da ga volim. Ne zanima me njegov novac. Samo želim pričati s njim. Želim da zna da sam tu za njega, ako me uopće pušta natrag u svoj život – izjavio je Eminemov otac, a sin mu je preko medija i odgovorio:

– Moj otac? Nikad ga nisam upoznao. Nikad nisam vidio njegovu sliku. Nikad ništa nisam dobio od njega i mislim da se barem mogao potruditi pa mi pisati. Mogao je nešto – barem se potruditi – izjavio je reper. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,