Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo američki glumac poznat po ulogama u mnogim serijama uključujući “Dextera”, “Mentalista”, “Kućanice”…

Preuzmite sliku

Glumac je imao 60 godina, a vijest o smrti potvrdila je njegova supruga Elena Pickett.

Američki glumac Jay Pickett, najpoznatiji po ulozi u seriji General Hospital, iznenada je preminuo za vrijeme snimanja filma. Glumac je imao 60 godina, a vijest o smrti potvrdila je njegova supruga Elena Pickett. 

Glumac je snimao film Treasure Valley, na kojem je radio kao glavni glumac i scenarist, a na društvenim se mrežama od njega oprostio i režiser filma Travis Mills.

“Jay Pickett, naš vodeći čovjek, pisac, producent i tvorac ovog filma iznenada je preminuo dok smo bili na lokaciji i pripremali se za snimanje scene. Srca su nam slomljena i tugujemo s njegovom porodicom koja je shrvana ovom šokantnom tragedijom”, kazao je Mills.

  • Režiser je dodao i da ne postoji službeno objašnjenje uzroka smrti glumca, no da se čini da je bila riječ o srčanom udaru. Dodao je i da su svi učinili sve da Jay preživi, ali nažalost, nisu uspjeli, prenosi Večernji list.

    Inače, Jay je imao brojne epizodne uloge u megapopularnim serijama kao što su ”Dexter”, ”Mentalist”, ”Kućanice” i ”Navy CIS LA”. Ipak, slavu je stekao glumeći u serijama ”General Hospital” i ”Days of Our Lives’‘.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,