Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminula Isidora Bjelica

Preuzmite sliku

Poznata spisateljica Isidora Bjelica preminula je danas u stanu njenih roditelja na Novom Beogradu, javljaju mediji iz Srbije.

Ovu informaciju je potvrdila Bjelicina sestra.

Isidora Bjelica je rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine gde je i završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu sa tezom “Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije”. Živjela je i radila u Beogrdu. Bila je udata je za Nebojšu Pajkića sa kojim je dobila dvoje djece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, među kojima su, “Ozloglašena”, “101 muškarac u četiri godišnja doba”, “Poslednji hrišćanin”, “Ljubav u Tunisu”, “Moj život, moj skandal”, “Nepristojna pisma muškarcima”.

Rediteljka je filma “Dorćol-Menhetn”, a u pozorištu je režirala “Sarajku u Beogradu” i komediju svog supruga Pajkića, “Marhatana”.

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga “Klot-Frket” na BK televiziji i BN televiziji, i “Isidorin ljubavni vodič” na televiziji Metropolis.

Osim toga, Bjelica je godinama pisala i kolumne za online medije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,