Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pregršt fudbalskih legendi u kreativnoj obradi pjesme ‘Ružica si bila’

Preuzmite sliku

Čuveni hit Bijelog dugmeta prijeti da totalno izgubi poznat oblik, a da riječi pjevača tog benda zamjene imena svjetski poznatih fudbalera.

Zasluge za to idu Stefanu Milivojeviću i njegovim saradnicima Anastasiji Knežević, Nemanji Cerovcu i Eldaru Zubčeviću koji su zajedno napravili novi hit:

“Ljudi koji ne znaju o čemu se zapravo radi, na prvu pomisle koji je jezi u pitanju, a onda kada čuju Džeko i druga poznata prezimena shvate o čemu se zapravo radi” kaže mladi Tuzlak Eldar Zubčević koji je pomogao u stvaranju obrade poznatog hita.

Student glume je višak slobodnog vremena iskoristio za kreativni rad, te je najprije obradio hit Zdravka Čolića “Noć mi te duguje”, a onda od pjesme “Ružica si bila” napravio “Ružicu fudbalsku”. Mnoštvo poznatih fudbalskih imena su u njoj, kako onih koji su slavu stekli na terenu, tako i onih iz igrica, ili poznatih fudbalskih escentrika.

Mada je zabava bila na prvom mjestu kod ovog stvaralačkog poteza, onaj umjetnički dio je itekako primjetan. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,