Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen “Open Air” program Sarajevo Film Festivala

Preuzmite sliku

Sarajevo Film Festival, smotru filmske umjetnosti koja iz godine u godine raste kako s brojem filmova, tako i posjetilaca, autora, ove godine otvara svjetska premijera bh. filma “Sin” autorice Ines Tanović.

Na 25. Sarajevo Film Festivalu će od 16. do 23. avgusta biti prikazano 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja, istakao je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

U okviru popularnog programa “Open Air” bit će prikazani filmovi “Tuga i slava” Pedra Almodovara, “Jadnici” Ladja Lyja, “Parazit” Joon Ho Changa, “Šavovi” Miroslava Terzića, “To mora biti raj” Elie Suleimanis, “Lijepo doba” Nicolasa Bedosa i “Bilo jednom u Hollywoodu” Quentina Tarantina.

Govoreći o saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, Purivatra je istakao da je ta saradnja sve bolja, sve konstruktivnija. On je kazao da je novi brend “Visit Sarajevo” krenuo u život i da je prisutan po čitavoj regiji, kroz tramvaj u Beogradu, bilborde na Jadranu…

– Raduje me da smo naš brend Srce Sarajeva ove godine vezali sa brendom “Visit Sarajevo” – rekao je Purivatra.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur kazao je da je Turistička zajednica saradnju sa Sarajevo Film Festivalom počela 2017. godine, te da su ove godine kroz “Visit Sarajevo” napravili regionalnu promociju festivala.

Muzur je također obavijestio da će na kraju Festivala biti upriličen koncert popularne zvijezde DJ Solomuna. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje