Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznato gdje će se održati ukop Mustafe Nadarevića

Preuzmite sliku

Posljednji ispraćaj bh. glumca Mustafe Nadarevića održat će se u najužem krugu njegove porodice, onako kako je bila i njegova posljednja želja.

Naime, kako stoji u posmrtnici ispraćaj pokojnika bit će u krugu porodice u krematoriju na Mirogoju.

 • Vijest o smrti glumca koji je svojim ulogama u kultnim filmovima, ali i predstavama, obilježio jednu epohu, objavljena je ove nedjelje.

  Proteklih dana Nadarevićeve kolege, prijatelji, te obožavatelji, opraštaju se od bh. glumca emotivnim porukama, te se prisjećaju vremena provedenog s njim.

  Dijagnosticirana mu je bio karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije. Mustafa Nadarević rođen je u Banjoj Luci 1943. godine za vrijeme NDH.

  Zbog bombardiranja grada, zajedno s porodicom, seli u Zagreb. U Zagrebu je pohađao prvi razred osnovne škole, zatim seli u Bosanski Novi gdje ostaje sedam godina, a potom seli u Rijeku. Gimnaziju je završio u Rijeci.

  Prve glumačke korake napravio je u kazališnoj grupi “Viktora Cara Emina”.

  Na studij odlazi u Zagreb te je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu predavao je dvije godine, a na sarajevskoj jedan semestar.

  Odlukom Ministarstva kulture RH 2006. godine proglašen je nacionalnim prvakom. Godine 2012. oženio se slovenskom dizajnericom Slavicom Radović, iste je godine preminula u 48. godini života. Iz prvog braka, Mustafa ima kćer Nađu, a iz drugog braka kćer Nanu i sina Ašu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje