Subota, 23. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznato gdje će biti sahranjen Minja Subota, dobiće i ulicu u Beogradu

Preuzmite sliku

Čuveni Minja Subota preminuo je danas u 82. godini, a kako je najavio zamjenik gradonačelnika Goran Vesić, čuveni televizijski voditelj biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a dobiće i ulicu u Beogradu.

“Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pjesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svijet. Minja koji je uvijek bio vedar i nasmijan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću”, oprostio se od čuvenog voditelja Vesić na svom Facebook nalogu.

Kako je dalje napisao, kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na “Muzički tobogan”, emisiju djetinjstva svakoga od nas, prenosi Blic.

Vezano | Preminuo čuveni TV voditelj Minja Subota

“Minja je obilježio uspješne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspješan muzičar, pjevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji”, napisao je.

Mnogo je, kaže, volio djecu. Stvarajući i komponujući za najmlađe ostao je dijete u duši.

“Počivaj u miru Minja. Mnogo si se namučio posljednjih godina, ali nisi dao da se to primjeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi. Prvo sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom trajnim sjećanjem. Za tri godine dobićeš ulicu u našem gradu, a Dječiji kulturni centar koji si vodio do odlaska u bolnicu njegovaće trajno sjećanje na svog Minju”, napisao je Vesić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,