Utorak, 18. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznate ličnosti koje ne koriste svoja prava imena (FOTO)

Preuzmite sliku

Ko su oni zapravo?

Reese Witherspoon, John Legend, Bruno Mars, Rihanna – ove poznate zvezde izgledaju kao da im je suđeno da budu popularne u čitavom svijetu otkako su se rodile. Međutim, istina je da mnoge nisu imale “zlatnu kartu” do uspjeha i da su morale same da prave svoj put prema mjestu na kojem su danas.

Mnoge od njih prate različite životne priče u koje smo manje-više upućeni, ali da li ste znali da isto tako većina njih koristi svoje pseudonime? Pogledajte koje zvijezde se predstavljaju pod drugim imenom – neka su izvedena od kombinacije prvog i srednjeg, dok su drugi odabrali ona koja nemaju nikakvu povezanost sa njihovim pravim imenom, ali i kratku priču koja stoji iza te promjene.

Alicia Keys

Pravo ime: Alicia Augello-Cook

 • Poznata pjevačica je željela da promijeni prezime radi lakšeg prepoznavanja i prvo što joj je palo na um jeste “Wild” – ali joj majka nije dozvolila “jer zvuči kao da je striptizeta”. Zato je odabrala Keys (u bukvalnom prevodu ‘ključevi’ ili ‘dirke klavira’), što je povezuje sa tipkama klavira.

  Brad Pitt

  Pravo ime: William Bradley Pitt

  Iako je u show biznisu poznat po srednjem imenu, kada flertuje sa damama koristi svoje prvo ime.

  Bruno Mars

  Pravo ime: Peter Gene Hernandez

  Kada je bio mali, zvali su ga Bruno jer je ličio na tadašnjeg poznatog rvača Bruna Sammartina. Zbog latino prezimena, mnogi su mu na početku karijere pričali da treba da počne sa latino i španskom muzikom što mu je smetalo – zato je odabrao prezime Mars.

  Calvin Harris

  Pravo ime: Adam Richard Wiles

 • Calvin je u potpunosti promijenio svoje ime kako se ne bi znalo koje je rase – da li je crn ili ne. Calvin Harris mu je zvučalo kao savršeno ime za njegov plan i tako je i ostao poznat.

  Cardi B

  Pravo ime: Belcalis Almanzar

  Cardi B je u stvari skraćenica za piće Bacardi – “Moja sestra se zove Hennessy (marka konjaka), pa su mene zvali Bacardi. Počela sam tako da se predstavljam i na kraju sam taj nadimak skratila na Cardi B”, objasnila je reperka.

  Demi Moore

  Pravo ime: Deme Gene Guynes

  Mnogi ne znaju da se Demi sa samo 17 godina udala za pjevača Freddy Moorea, od koga je preuzela prezime. Brak je trajao tri i po godine, a glumica je zadržala prezime.

  Drake

  Pravo ime: Aubrey Drake Graham

  Nekada glumac, Drake je prvo bio poznat po pravom imenu, da bi 2006. nakon ulaska u svijet muzike počeo da se predstavlja kao Drake.

  Emma Stone

  Pravo ime: Emily Jean Stone

  Glumica je otkrila da je svoje ime promijenila sa samo 16 godina jer je u Holivudu već postojala jedna Emily Stone.

  Gigi Hadid

  Pravo ime: Jelena Noura Hadid

 • Nevjerovatno zar ne? Jelenu su, dok je bila još mala, samo njeni ukućani zvali Gigi. Međutim, u osnovnoj školi je u odjeljenje išla sa Helenom, što je zbunjivalo nastavnike. Zato je jednom priliku nastavnik pitao njenu mamu, Yolandu Hadid, kojim nadimkom da je zove, a ona je odgovorila “Gigi”. Tako je i ostalo do današnjeg dana.

  Helen Mirren

  Pravo ime: Ilyena Lydia Mironoff

  Helen je sadašnje prezime dobila kada ga je njen otac promenio sredinom pedesetih. Zatim je na početku karijere promenila ime Ilyena u Helen kkao bi se lakše izgovaralo i pamtilo.

  Jamie Foxx

  Pravo ime: Eric Marlon Bishop

  Jamie je jednom prilikom objasnio da je svoje ime promijenio na početku stand-up karijere, kako bi bilo zvučnije i lakše za pamćenje.

  John Legend

  Pravo ime: John Roger Stephens

  Legend je nadimak koji su mu dali njegovi prijatelji i kako kaže “nikada sam sebe ne bi prozvao tako”. Zadržao ga je kao glavni deo imena samo iz razloga jer su mnogi ljudi počei tako da ga pamte, a ne po pravom imenu.

  Juliane Moore

  Pravo ime: Julie Anne Smith

  Juliane je promijenila ime zbog istog razloga kao i Emma Stone. U SAG-u su postojale glumice sa potpuno istim imenima i rečeno joj je da mora da promijeni svoje. Tako je spojila ime njenog oca (Peter Moore) i majke (Anne Smith), kako se niko ne bi naljutio.

  Katy Perry

  Pravo ime: Katheryn Elizabeth Hudson

 • Katy Perry je u stvari kreirala ličnost kojoj je dala to ime kako bi izbjegla tinejdžersku krizu.

  Lady Gaga

  Pravo ime: Stefani Joanne Angelina Germanotta

  Njeno umjetničko ime je inspirisano čuvenom pjesmom grupe Queen “Radio Ga Ga”.

  Lana del Rey

  Pravo ime: Elizabeth Woolridge Grant

  Lana del Ray je alter-ego koji je pjevačica kreirala sa svojih 25 godina.

  Lorde

  Pravo ime: Ella Marija Lani Yelich-O'Connor

  Njen pseudonim je samo za scenu, jer kako kaže, više voli kada je zovu Ella. Nazvala je sebe Lorde jer to ime zvuči snažno i moćno, dok je njeno ime “obično” i već ima pjevačica koje se tako zovu.

  Miley Cyrus

  Pravo ime: Destiny Hope Cyrus

  Pošto se uvijek smijala dok je bila mala, roditelji su je zvali Smiley, što je kasnije prešlo u Miley. Prije 10 godina je pjevačica zvanično promijenila svoje ime.

  Natalie Portman

  Pravo ime:  Neta-Lee Hershlag

 • Rođena u Izraelu, Natalie je imala prvo hebrejsko prezime koje su njeni roditelji promijenili prilikom emigriranja u SAD u Portman, dok je Neta-Lee izmenjeno u Natalie.

  Nicki Minaj

  Pravo ime: Onika Tanya Maraj

  Pjevačica je objasnila da nije željela sama da promijeni svoje ime, već da je to neko uradio bez njene dozvole, prilikom potpisivanja prvog ugovora sa produkcijskom kućom. Uvijek je mrzila to ime i u kući, ali i izvan show biznisa voli da je zovu pravim imenom.

  Olivia Wilde

  Pravo ime: Olivia Cockburn

  Njena promjena imena je u čast Oscara Wildea. Olivia je promijenila ime nakon što je glumila Gwendolen, junakinju koju je kreirao upravo on.

  Rihanna

  Pravo ime: Robyn Rihanna Fenty

 • Iako je priznala da je mnogi zovu Rihanna, kada neko iz porodice želi da joj skrene pažnju, onda je zovu Robyn.  (harpersbazaar.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,