Srijeda, 21. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Poznate dame koje su se borile sa neplodnošću

Mnogim svjetski poznatim ženama put do majčinstva nije bio baš lagan. Mariah Carey, Courteney Cox, Sarah Jessica Parker i Susan Sarandon samo su neke od poznatih majki koje su imale probleme sa začećem, piše Azra.ba. One su svoje iskustvo podijelile s javnošću. 

Sarah Jessica Parker

2002. godine rodila je sina Jamesa, a kada je pokušala zatrudnjeti drugi put nije uspjela. Surogat majka je 2009. godine njoj i njenom supugu rodila blizankinje.

– Godinama smo pokušavali proširiti porodicu i razmišljali smo o svim opcijama. Surogat majka bila je jedna od opcija, a ja nikad nisam skrivala da imam probleme s neplodnosti. Bilo bi neobično da sam se odlučila na surogat majku da sam mogla prirodno zatrudnjeti i iznijeti trudnoću – priznala je jednom prilikom glumica.

Mariah Carey

Nakon spontanog pobačaja, pjevačica je krenula u procese liječenja neplodnosti. Svaki mjesec bila je na terapiji progesteronom, a kad je zatrudnjela, na terapiji je bila još deset sedmica kako bi zadržala trudnoću.

– To je smanjilo šansu za spontani pobačaj za 50 posto – rekla je  Carey, koja je danas mama četverogodišnjih blizanaca Moroccana i Monroe.

Courteney Cox

Glumica je godinama pokušavala zatrudnjeti, a imala je nekoliko spontanih pobačaja.

– Lako sam zatrudnjela, ali imala sam problem sa zadržavanjem trudnoće –  rekla je  glumica, mama 11-godišnje Coco koju je rodila nakon vantjelesne oplodnje.

Susan Sarandon

Susan ima 72. godine i troje djece. Doktori su ovoj slavnoj glumici u mladosti saopštili da je neplodna, a kako iz tog razloga nije koristila kontracepcijske pilule ostala je u drugom stanju. Prvi put u kasnim tridesetim, a posljednji,  u 46. godini života.

Jennifer Lopez

Jennifer je željela da dobije djecu, ali joj priroda nije bila naklonjena. Prošla je metodu vantjelesne oplodnje. Pri prvom pokušaju nije uspjela da ostane u drugom stanju, ali je sa 38. dobila blizance. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,