Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poznata manekenka se skinula i polugola šetala po snijegu: ‘Ova metoda je super za zdravlje’

Preuzmite sliku

Manekenka se skinula na planini i ostala na ledenom snijegu samo u bikiniju i čupavim bucama

Ako nikad nista čuli za Wim Hof metodu, sad je vrijeme da i to naučite. S obzirom na to da je sada spominje i svjetski top model Kendall Jenner, čini se da je metoda koju je sa svijetom podijelio Wim Hof sve popularnija.

Naime, mnogi se kunu u nevjerovatan učinak koji je svijetu otkrio osebujni Nizozemac. On je više od 20 puta srušio svjetski rekord u izlaganju hladnoći te dobio nadimak ‘Ledeni čovjek’. Kendall ga je odlučila kopirati.

Naime, čovjek je nakon velike tragedije, suicida supruge, pao u depresiju te odlučio drastično promijeniti svoj život. Sve više je bio u prirodi, a otkrio je da mu ekstremna hladnoća godi pa se svaki dan kupao u ledenoj vodi, radeći vježbe disanja. Navodi kako mu je to potpuno umirilo um i osnažilo tijelo, a tvrdi kako prelagodan, uljuljkan život nije način na koji bismo trebali živjeti.

Kendall ide Wimovim stopama

Sudeći prema fotkama koje je objavila Kendall Jenner, manekenka ga je odlučila poslušati. Skinula se na planini i ostala na ledenom snijegu samo u bikiniju i čupavim bucama te napisala “Wim Hof je rekao – ledene kupke”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,