Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznata glumica tri puta pobijedila rak: Nisam očekivala da ću živjeti ovoliko dugo

Preuzmite sliku

Holivudska diva Jane Fonda godinama je važila za jednu od najljepših glumica svoje generacije, a kada je 80-tih pokrenula pravu fitnes revoluciju objavivši nekoliko video snimaka na kojima demonstrira vježbe koje su postale apsolutni hit u svijetu, nije mogla ni naslutiti da će njeno tijelo u narednim godinama doživjeti velike transformacije, prenosi Azra.ba.

Iako pobornica zdravog načina života, glumica je otkrila kako je zbog svoje velike ljubavi, dugotrajnog sunčanja dovela svoje tijelo u veliku opasnost. Ne znajući šta se događa unutar njenog organizma, Jane je tokom jedne rutinske kontrole otkrila kako boluje od karcinoma kože.

-Obožavala sam sunce i sunčanje. Tako da sam završila sa rakom kože kojeg sam držala pod kontrolom godinama- izjavila je Fonda u intervjuu za magazin “Vogue”.

 • Proces rehabilitacije trajao je jako dugo, a Jane je bila presretna kada je nakon nekoliko godina i bezbroj terapija i ljekarskih kontrola konačno savladala opaku bolest. Međutim, nakon nekoliko godina glumica je ponovo došla u situaciju koja je ovoga puta bila mnogo ozbiljnija, a ljearki koji su joj 2016. dijagnostikovali karcinom dojke, nisu bili nimalo optimistični. Svjesna svojih godina i ozbiljnosti bolesti, Jane je odlučila da se vrijedi boriti za svoj život te se ubrzo podvrgla novom hirurškom zahvatu. I ovog aputa, dobila je najvažniju bitku, a nedugo nakon operacije, glumica je smogla snage da se pojavi na dodjeli “Zlatnog globusa”.

  -Izlazim iz auta u čudnoj bijeloj haljini sa naborima. To je zato što sam upravo imala masektomiju i moram da pokrijem zavoje- izjavila je glumica samo par dana nakon svečane ceremonije.

  Samo dvije godine nakon bolne operacije i procesa rehabilitacije u kojem se još uvijek nalazila, glumica se susrela sa zastrašujućom činjenicom jer je tokom posjete ljekaru saznala vijest da se karcinom ponovo vratio, ali ovoga puta u usnoj duplji. Jane nije željela rizikovati i previše čekati već je spremo dočekala novu operaciju.

  Obzirom da je uveliko zakoračila u devetu deceniju života, Fonda tvrdi kako trenutno preživljava jako bolan period budući da su njene kosti nakon brojnih terapija jako oslabila, a osteoporozu pripisuje i aktivnom fizičkom načinu života iz mladosti.

 • -Činjenica je da me tijelo mnogo boli i to ne samo zbog toga što sam toliko vježbala, već zbog genetike. Moj otac i brat su imali osteoporozu. Hrskavica nestaje i onda se naslanja kost na kost, i to boli. Ali živimo u vremenu kada se to može popraviti- optimistična je Fonda, koja i dalje ne želi odustati od svoje glumačke karijere kojoj je posvetila svoj cijeli život. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,