Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poznat po ulogama u serijama Seinfeld i Kralj Queensa: Umro je legendarni Jerry Stiller

Preuzmite sliku

Glumac Jerry Stiller, najpoznatiji po ulogama u serijama Seinfeld i Kralj Queensa, preminuo je u 93. godini.

Njegov sin, također glumac Ben Stiller, potvrdio je očevu smrt i rekao da je bila prirodna.

“S tugom objavljujem da je moj otac, Jerry Stiller, umro prirodnom smrću. Bio je divan otac i djed te najposvećeniji muž supruzi Anne čak 62 godine. Jako će nam nedostajati. Volim te tata”, napisao je Ben na Twitteru.

Supruga Jerryja Stillera, glumica i komičarka Anne Meara preminula je 2015. u 86. godini života. Osim Bena imali su i kćer Amy, također glumicu.

Na početku karijere on i Anne oformili su veoma uspješni komičarski duo poznat kao Siller and Meara, koji je djelovao u ‘60-ima i ‘70-ima. Najprije su se pojavili u showu Eda Sullivana, a potom su kratko vrijeme imali svoj sit-com.

Najpoznatija uloga Jerryja Stillera bez sumnje je ona Franka Costanze, oca Georgea Costanze u NBC-jevoj seriji Seinfeld. Malo je onih koji ne znaju za njegovu kultnu izreku “Serenity now!” ili za blagdan Festivus koji pada na 23. decembar koji je Costanza pokrenuo kao oblik borbe protiv božićnog konzumerizma,

Kasnije je glumio Arthura Spoonera u Kralju Queensa. Kako je svojedobno rekao, nakon završetka snimanja Seinfelda razmišljao je o penziji, no onda ga je Kevin James pitao bi li glumio u Kralju Queensa. Pristao je i devet godina glumio Arthura Spoonera.

Glumio je i u filmovima svog sina, kao što su Zoolander, Heavyweights, Hot Pursuit, The Heartbreak Kid and Zoolander 2.

Za ulogu Franka Costanze bio je nominovan za Emmy, a osvojio je Američku komičarsku nagradu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje