Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Potresna ispovijest Demi Lovato: Silovana sam kao tinejdžerka, uvjerila sam sebe da sam ja kriva…

Preuzmite sliku

Pjevačica Demi Lovato je u novom dokumentarnom serijalu “Dancing with the Devil” o svom životu progovorila o zlostavljanju koje je doživjela kao tinejdžerka. “Izgubila sam nevinost silovanjem”, rekla je 28-godišnja zvijezda u Youtube serijalu.

“Muvali smo se, ali ja sam rekla da ne želim dalje, bila sam nevina i nisam htjela to da promijenim na taj način. Nije bilo bitno, ta osoba je svejedno to uradila. Ja sam to potisnula u sebi i uvjerila samu sebe da je moja krivica jer sam otišla u sobu s njim, jer sam se smuvala s njim”, rekla je Demi, koja se proslavila s 15 godina Disneyevom ulogom.

“Bulimija mi se pogoršala”

Ona i još neke Disney zvijezde poput Selene Gomez, Miley Cyrus i Jonas Brothersa tad su nosili takozvano “prstenje nevinosti”, kojim su simbolizovali da neće imati seks prije braka. To i katoličko vaspitanje u kojem je odrasla su, kaže Demi, uticali na to da je mislila da mora da ćuti o silovanju, prenosi Nova.rs.

“Bila sam dio Disneyeve gomile koja je javno rekla da će čekati do braka”, rekla je. “Moj prvi put nije bio romantičan, bio je sranje. A onda sam još morala stalno da viđam tu osobu, pa sam prestala da jedem i snalazila se na druge načine: rezala sam se, povraćala, šta god… I moja bulimija se toliko pogoršala da sam počela da povraćam krv”, ispričala je.

Lovato kaže i da to tad nije javno priznala dijelom i zbog toga kako se javnost odnosila prema Rihanni nakon što ju je Chris Brown napao 2009. godine. Demin silovatelj na kraju nikad nije odgovarao, iako ona kaže da je pokušala da kaže nekim osobama šta joj se dogodilo.

 • “Zlostavljana sam u noći predoziranja”

  Seksualnu traumu proživjela je ponovo u ljeto 2018. godine, u jutro predoziranja, zbog kojeg je hospitalizovana i nakon kojeg je doživjela nekoliko moždanih udara, kao i srčani udar. Dotad je šest godina bila trijezna, a “posustala je” nekoliko mjeseci ranije, na jednoj zabavi gdje je, priznala je, kombinovala metamfetamin, kokain, “molly”, oksitocin, marihuanu i alkohol.

  “Čudi me da se nisam predozirala te noći”, kaže Demi.

  One večeri kad se zaista predozirala, 23. jula 2018. godine, Lovato je s prijateljima bila u nekoliko barova, a zabava se zatim nastavila u njenom domu. Kad su svi otišli, Lovato je nazvala svog dilera koji joj je doneo oksikodon, za koji ona danas vjeruje da je bio izmiješan s fentanilom.

  “Nisam samo doživjela predoziranje, već sam i iskorištena. Doživjela sam mnogo seksualnih trauma dok sam bila tinejdžerka. Kad su me pronašli, bila sam gola, poplavila sam. Doslovno me je ostavio mrtvu nakon što me iskoristio”, kaže Demi.

  “Kad su me pronašli u bolnici, pitali su me jesam li imala sporazumni seks. Imala sam to neko sjećanje, poput bljeska, zbog kojeg sam tad rekla da jesam. Tek nekoliko mjeseci kasnije shvatila sam da nisam bila u stanju da pristanem na seks”, kaže.

  “Doslovno sam bila odbačena i napuštena”, dodala je.

  Demi je nakon predoziranja imala problema s vidom, te brojne druge zdravstvene probleme. “Više ne mogu da vozim jer ne vidim dobro. Kad sipam vodu u čašu, često promašim jer ne vidim”, kaže.

 • “Predoziranje nije bio moj zadnji dodir s heroinom”

  Priznala je i da je ponovo nazvala istog dilera kad se vratila iz bolnice.

  “Volela bih da mogu da kažem da je ta noć bila moj posljednji dodir s heroinom, ali nije. Htjela sam iznova da iskušam njegov izbor da me zlostavlja. Htjela sam da to sada bude moj izbor, a on je tad imao i nešto što sam željela, droge. Na kraju sam se napušila. Ražalostila me ta moja odluka”, priznala je.

  “To ništa nije popravilo, osjećala sam se gore, ali je to bio moj način da vratim moć”, kaže.

  Dokumentarac o Demi Lovato “Dancing with the Devil” ima četiri epizode i moći će da se pogleda na YouTubeu.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje